Simona Ionescu / Redactor Șef

Dramatic. Regina talk-show-urilor a fost diagnosticată cu afazie și demență

Dramatic. Regina talk-show-urilor a fost diagnosticată cu afazie și demență
Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de reprezentanții lui Wendy Williams, vedeta a fost diagnosticată cu demență și afazie, aceeași maladie de care suferă și Bruce Willis. Regina talk-show-urilor, în vârstă de 59 de ani, a primit vestea îngrozitoare anul trecut.

Veste tristă despre regina talk-show-urilor, Wendy Wiliams. Specialiștii au dat diagnosticul care a căzut ca un trăznet: demență și afazie. Aceeași boală care l-a transformat dramatic și pe unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, Bruce Willis.

„A aprobat declarația care a fost publicată în această dimineață”

„Wendy nu ar fi primit confirmarea acestor diagnostice dacă nu ar fi fost diligența echipei sale actuale de îngrijire, pe care a ales-o, și munca extraordinară a specialiștilor de la Weill Cornell Medicine. Primirea unui diagnostic i-a permis lui Wendy să primească îngrijirea medicală de care are nevoie”, se arată în comunicat. Într-o declarație ulterioară pentru USA TODAY, reprezentanții lui Williams au adăugat că este „capabilă să facă multe lucruri pentru ea însăși.

Anul trecut s-a aflat că și Bruce Willis suferă de același tip de demență

A fost implicată în alegerea membrilor echipei sale de îngrijire și a aprobat declarația care a fost publicată în această dimineață”.  Afazia este o afecțiune care afectează limbajul și abilitățile de comunicare, în timp ce FTD este o tulburare care afectează comportamentul și funcțiile cognitive. Bruce Willis a dezvăluit anul trecut că și el a fost diagnosticat cu același tip de demență.

Vedeta suferă și de boala Graves și limfedem

Williams și-a făcut un nume ca prezentatoare a emisiunii „The Wendy Williams Show”, în perioada 2008-2021. Ea a renunțat să mai fie prezentatoare pe fondul unor probleme medicale și a făcut publice luptele sale cu boala Graves și cu limfedemul. Talk-show-ul ei a fost ulterior anulat și a difuzat ultimul episod în iunie 2022, după ce mai multe gazde invitate i-au ținut locul.

dementa
Regina talk-show-urilor de zi, Wendy Williams, pe urmele lui Bruce Willis

„A început să aibă dificultăți în a înțelege tranzacțiile financiare”

„În ultimii ani, au fost ridicate uneori întrebări cu privire la capacitatea lui Wendy de a procesa informații și mulți au făcut speculații privind starea ei. În special atunci când a început să piardă cuvintele, să se comporte uneori în mod ciudat și să aibă dificultăți în a înțelege tranzacțiile financiare. Decizia de a împărtăși această veste a fost dificilă și a fost luată după o analiză atentă.

„Multe persoane diagnosticate cu afazie și demență frontotemporală se confruntă cu stigmatizarea și neînțelegerea”

Nu doar pentru a milita pentru înțelegere și compasiune pentru Wendy, ci și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la afazie și demența frontotemporală. Și pentru a sprijini miile de alte persoane care se confruntă cu circumstanțe similare. Din nefericire, multe persoane diagnosticate cu afazie și demență frontotemporală se confruntă cu stigmatizarea și neînțelegerea, în special atunci când încep să prezinte modificări comportamentale, dar nu au primit încă un diagnostic”, se arată în comunicat.

„Unde este Wendy Williams?”

Vestea tulburătoare a fost anunțată înainte de premiera unui documentar în două părți despre prezentatorul de zi care va fi difuzat pe Lifetime. Documentarul, intitulat „Unde este Wendy Williams?”, este produs de ea și aruncă o privire sinceră asupra traiului cu boala Graves și nu numai. Sora ei, Wanda Finnie, a declarat recent pentru revista People că Williams se află acum într-un loc mult mai bun și este într-o formă mai bună decât cea descrisă în documentar.

„Se află, din câte am înțeles, într-un mediu de tip wellness, de vindecare„

„Am vorbit cu ea ieri și vorbesc cu ea regulat atunci când mă contactează. Ea se află, din câte am înțeles, într-un mediu de tip wellness, de vindecare… Noi nu putem ajunge la ea, dar ea poate ajunge la noi. Iar ea se află într-un loc de vindecare din punct de vedere emoțional. Ea nu este persoana pe care o vedeți în acest film”, a spus Wanda.

„Unde este Wendy Williams?” este difuzat pe 24 și 25 februarie pe Lifetime.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre