Simona Ionescu / Redactor Șef

Droguri la Untold. Cântărețul Guess Who, prins cu cocaină, după ce ieri au fost arestați trei traficanți

Droguri la Untold. Cântărețul Guess Who, prins cu cocaină, după ce ieri au fost arestați trei traficanți
Festivalul Untold a debutat cu scandal anul acesta. Cântărețul Guess Who a fost prins cu cocaină, după ce ieri au fost arestați trei traficanți de droguri.

Festivalul Untold a intrat deja într-un scandal, chiar la debut. Cântărețul Guess Who ar fi fost prins cu cocaină într-o toaletă de la secțiunea VIP din cadrul festivalului de la Cluj. Mai mult decât atât, în cursul zilei de ieri, prima zi de festival, trei traficanți au fost prinși de poliție având asupra lor o cantitate uriașă de droguri, care urmau să ajungă la tinerii care veneau la concerte.

Bărbații din Cluj aveau asupra lor peste 1.700 de pastile de droguri de mare risc și 14 kg de psihoactive ascunse în roțile de rezervă, pregătite să ajungă la Untold. Cei trei inculpați au fost arestați preventiv, după ce poliția le-a dejucat planurile. 

Droguri ascunse în roata de rezervă a mașinii 

În urma operațiunii efectuate, polițiștii au confiscat 1.780 de comprimate de ecstasy și 14 kilograme de 2-MMC, o substanță psihoactivă periculoasă. Drogurile erau ascunse în portbagajul unei mașini, mai exact în interiorul a două roți de rezervă. 

Drogurile pregătite pentru Untold fuseseră ascunse în roțile de rezervă ale mașinii
Foto: DIICOT

„Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate o pungă conținând mai multe fragmente solide de substanță de culoare maro închis, plicuri având în interior substanță cristalină, 9 cutii cu substanțe anabolizante , un cântar, un grinder , mai multe obiecte purtând urme de substanță, o armă neletală și mai multe cartușe, sume de bani în lei și euro, dispozitive de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă.”, informează DIICOT.

Traficanții au antecedente 

Anterior, în luna aprilie a acestui an, doi dintre bărbați au mai fost implicați într-o tranzacție ilegală, vânzând peste 500 de grame de 2-MMC. unul dintre suspecți se confruntă cu acuzații suplimentare, după ce în luna iunie 2024 a fost prins conducând o motocicletă pe drumurile publice din Cluj-Napoca fără permis corespunzător și cu dreptul de a conduce suspendat. 

Mai mult, acesta este cercetat și pentru încercarea de a influența ancheta într-un alt dosar penal, oferind 7.000 de euro unui coinculpat pentru a manipula rezultatele unei analize toxicologice și a obține o soluție favorabilă în cazul său.

Guess Who, prins cu cocaină în toaletă la Untold 

Cântărețul Guess Who, pe nume său real Marian Mocanu, a fost prins în toaletă la secțiunea VIP cu un plic de cocaină la el, chiar în prima seară de festival, conform unor surse judiciare. Artisul a susținut un concert pe scena Alchemy, începând cu orele 22.30, în fața a mii de tineri.

Artistul Guess Who ar fi fost prins în toaleta de la VIP de la Untold cu cocaină la el, conform surselor judiciare
Foto: Facebook

„La data de 09.08.2024, ora 01:40, Mocanu Laurențiu-Marian (n.r. Guess Who), a fost identificat în grupul sanitar, de la zona VIP, în timp ce deținea un plic transparent ziplock cu o substanță tip praf de culoare albă”, au precizat sursele.

Polițiștii cercetează în prezent cazul, dar nu au precizat dacă artistului i-au fost luate probe de sânge ca să se vadă dacă și a consumat drogul.

Guess Who este recidivist, adică nu este la prima abatere de acest gen. În septembrie 2023, rapperul a fost depistat pozitiv la cocaină după ce a fost testat în trafic, în Sectorul 1 din București.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre