Simona Ionescu / Redactor Șef

Ducesele yoghine. Frumusețile din înalta societate au pariat pe meditație și asane

Ducesele yoghine. Frumusețile din înalta societate au pariat pe meditație și asane
Frumusețile din înalta societate s-au îndrăgostit de yoga. Printre acestea, se numără viscontesa Hinchingbrooke, care le predă această disciplină. Lady Zoe Warren, mama finei Prințului Harry preda de asemenea astfel de cursuri. Ducesa de Sussex, Ducesa de Cambridge și Ducesa de Cornwall se bucură de relaxare cu yoga.

Singura regină americanca „get-beget” din aceasta categorie, este viscontesa Hinchingbrooke, ale cărei cursuri la Triyoga Chelsea erau extrem de populare înainte de izbucnirea pandemiei. Ea antrenează și noi yoghini, cum ar fi contesa Anna de Pahlen, care acum predă la The Power Yoga Company din Parsons Green.

„Julie este o inspirație pentru mine”, spune Anna, fiica moștenitoarei Fiat, Margherita Agnelli. „Am fost mereu atrasă de sport, dar găsesc yoga foarte vindecătoare, mai ales atunci când exersez în natură în Sri Lanka sau într-unul dintre locurile mele retrase din Corsica”, spune aceasta.

Influența americană asupra vervei centrate pe yoga a înaltei societăți este greu de ignorat. Marchiza americană din Northampton a creat un program de de wellness la Castle Ashby, în timp ce contesa californiană de Devon găzduiește cursuri de yoga la Castelul Powderham.


Prințul Andrew, tot mai încolțit în Dosarul de pedofilie din SUA

Blue Ivy strălucește în filmul făcut de mama sa. Ce asemănări au văzut fanii între ea și Beyoncé


Zoe, fiica contelui de Galloway, a devenit o eroină pe perioada carantinei, după ce a strâns mii de dolari pentru NHS prin intermediul lecțiilor sale de yoga online.

Yoghinii au strâns bani pentru pandemie

Yoginii filantropi au solicitat donații de caritate în schimbul cursurilor sale virtuale săptămânale, la care au participat și Daisy Hambro și cea mai bună prietenă a ducesei de Cambridge, Sophie Snuggs.

După ce s-a antrenat pentru a deveni profesoară în urmă cu 10 ani la The Power Yoga Company și Triyoga, mama celor doi (a cărei fiică Zalie era domnișoară de onoare la nunta Ducelui și Ducesei de Sussex) dă acum cursuri la Wasing Park din Hampshire, între tutoriale online. De asemenea, lucrează cu Age UK pentru a încuraja oamenii de vârsta a treia să rămână supli.

Bella, fiica Ducelui de Beaufort, a experimentat o astfel de transformare mentală după prima sa sesiune de yoga la The Life Center din Notting Hill, încât acum împărtășește puterile de vindecare ale asanelor în locuri retrase înalte în Himalaya.

„Fundalul vârfurilor munților Annapurna este magic”, spune ea. Yoga ma stabilizează. Beneficiul secundar este efectul de tonifiere asupra corpului meu. Fiind o persoană care a avut o relație nesănătoasă cu mâncarea și imaginea corpului, acest lucru m-a ajutat să mă simt mai calmă în mintea mea și mai confortabilă într-un cadru sănătos, în loc să-mi forțez corpul să slăbească”.

Vedeta carantinei

În timpul carantinei, a început să desfășoare cursuri online de la Badminton, sediul familiei. În viitor, așteptați-vă să o vedeți înapoi la Londra, perfecționându-și tehnicile de pranayama (respirație) cu cursanții ei de Triyoga.

Lady Sophie Nevill, fiica marchizului din Abergavenny – și moștenitoare a tronului  familiei din Parcul Eridge, în Kent – emană și ea un aer de seninătate. S-a antrenat ca profesor de meditație în timp ce frecventa cursurile de la Universitatea Edinburgh, dar, la 22 de ani, a experimentat  cu adevărat o „trezire” spirituala prin yoga Scaravelli – o practică bazată pe gravitație.

„Meditația a fost întotdeauna pasiunea mea/ m a interesat mereu, spune guru-ul de bunăstare. Dar când am încercat Scaravelli pentru prima dată, mi-a extins inima larg”. Acum predă în locuri de meditație din toată Marea Britanie și oferă și cursuri ghidate online. „În următorii câțiva ani, mi-ar plăcea să am propriul meu centru wellness, precum prietenii mei Paris Ackrill și Roger Tempest la Avalon Wellbeing din Skipton, spune ea. Cu toții avem nevoie de mai multă îngrijire și blândețe acum”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre