Simona Ionescu / Redactor Șef

E vremea lor! Dulceața de corcodușe, un desert rafinat și elegant. Iată rețeta bunicii

E vremea lor! Dulceața de corcodușe, un desert rafinat și elegant. Iată rețeta bunicii
Albe sau roz, corcodușele sunt o minune pentru organism. Fructele verii, acestea se pot consuma din iulie până în septembrie, iar o dulceață de corcodușe e tot ce aveți nevoie pentru a vă aminti de copilărie. Iată rețeta veche din bătrâni.

Considerate de unii banale, corcodușele sunt comori pentru sănătate, fiind o bogăție de vitamina C, fibre și antioxidanți, energizante și foarte bune pentru sistemul digestiv. Ce spuneți de o dulceață delicioasă de corcodușe, făcută ca la carte după rețeta bunicii?

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti dulceața de corcodușe ca în copilărie, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg corcodușe care să fie proaspăt culese, nu moi sau lovite, de preferat roșii, 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 baton de scorțișoară, 1 baton de vanilie.

Mod de preparare

Spălați bine corcodușele, curățați de codițe și de sâmburi. E mai bine să le cântăriți după ce le curățați și spălați. Pentru ca dulceața să aibă o culoare fantastică, ar fi bine dacă ați combina corcodușe galbene și roșii.

Dulceața de corcodușe, după rețeta bunicii. Un deliciu!

Puneți zahărul și apa la fiert, la foc mic. Când zahărul se topește, adăugați corcodușele și lăsați câteva minute la fiert. Aveți grijă să aruncați spuma care se face la suprafață. Luați cratița de pe foc și acoperiți cu un prosop umed, apoi lăsați la răcit până a doua zi.

Puteți decoji corcodușele de pielițe

Scoateți fructele folosind o palete, iar siropul rămas îl veți pune din nou la fiert alături de vanilie și scorțișoară, până ce se îngroașă și se aseamănă cu mierea. Când siropul e gata, puneți corcodușele (le puteți decoji, dacă vreți să arate mai bine) și mai lăsați câteva minute la fiert.

Nu amestecați, pentru că le veți zdrobi. Luați cratița de pe foc și acoperiți din nou cu un prosop umed. Puneți în borcane curate și sterilizate cât e fierbinte. Puneți și capacele și așezați cu gura în jos. După ce s-au răcit, le puteți depozita în cămară. Dulceața o puteți consuma simplă, dar este minunată în combinație cu clătite sau pur și simplu cu o felie de pâine prăjită cu unt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre