Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciorba de perișoare, pregătită după cea mai veche rețetă. Cu acest truc, veți mai cere o porție

Ciorba de perișoare, pregătită după cea mai veche rețetă. Cu acest truc, veți mai cere o porție
Indiferent de anotimp, ciorba de perișoare e un deliciu pe mesele românilor. În fața unei asemenea bunătăți, orice dietă apune, dar va fi cu adevărat irezistibilă, dacă veți folosi acest truc.

Dintre toate deliciile românilor, ciorba de perișoare rămâne în top. O puteți pregăti acum după o rețetă străveche, iar trucul păstrat din moși-strămoși îi va face pe invitați să mai ceară o porție.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti ciorba de perișoare ca în vechime, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 morcovi, 100 g orez cu bob rotund, 1 ceapă, 600 g carne tocată. Mai aveți nevoie de 1 litru de zeamă de varză (dar puteți folosi cu succes și borșul), 2 roșii în bulion, 2 linguri cu ulei, 2 ceapă, 1 ardei gras verde sau roșu, ½ țelină, 1 rădăcină de pătrunjel, un praf de sare, 2 ouă, ½ legătură de pătrunjel.

Ciorbă de perișoare, ca pe vremea bunicii

Mod de preparare

Curățați bine toate zarzavaturile și spălați așa cum trebuie, apoi tocați mărunt. Puneți la călit în oală, lăsați să se înmoaie, apoi puneți la fiert în apă. În timp ce legumele fierb, vă ocupați de pregătirea perișoarelor. Puneți ceapa la călit, adăugați orezul, fiert jumătate. Amestecați totul cu ou, verdețurile tocate, sarea și piperul.

Umeziți palmele și formați perișoare mai mici. Puteți să fierbeți perișoarele în apă, apoi să le adăugați în ciorbă sau le puteți pune la fiert în ciorbă, după ce toate legumele sunt fierte. Oricum ar proceda, perișoarele sunt fierte atunci când se ridică la suprafață.

Acriți ciorba cu zeamă de varză, iar dacă vi se pare că este prea acră, puteți să adăugați puțin bicarbonat de sodiu sau câteva lingură cu smântână. Pentru ca ciorba să aibă gustul din copilărie, adăugați pătrunjelul tocat mărunt. Zeama este cu adevărat fantastică dacă o veți consuma cu pâine caldă și ardei iute tocat mărunt.

Bunicile foloseau pentru ciorba de perișoare zeama de la oase de porc sau de vită, pe care le fierbeau, apoi strecurau supa și o puneau la fiert alături de legume.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre