Ciorbă de perișoare din soia. Rețetă dietetică pentru cei care trebuie să fie atenți ce mănâncă. Sunt la fel de gustoase, dar mai puțin periculoase pentru diabetic și cei care trebuie să țină regim.

Ciorbă de perișoare din soia. Rețetă dietetică

Ciorba de perișoare din soia este un preparat gustos și foarte sănătos.

Carbohidrații sau glucidele constituie principala sursă de energie din necesarul caloric al organismului uman. Însă, în cazul cuiva cu diabet sunt cu atât mai importanți, deoarece sunt responsabili de creșterea glicemiei după masă.

Ingrediente

  •  100 g soia granule
  •  1 morcov
  •  1 țelină
  •  1 ceapă
  •  2 cartofi mici
  •  1 ardei gras
  •  20 g orez
  •  4 linguri de făină
  •  3 linguri de ulei
  •  pătrunjel
  •  leuștean.

Mod de preparare

Pune la fiert soia în jumătate de litru de apă cu puțină sare, pentru aproximativ 20 de minute.

Între timp curată legumele, dă prin răzătoare morcovul și țelina, taie mărunt ceapa, ardeiul, cartofii, pătrunjelul și leușteanul.

Pune la fiert legumele într-o altă oală cu apă și sare. Când soia este gata, scurge-o de apă și adaugă ceapă, făină, orezul spălat și uleiul. Amestecând până obții o compoziție omogenă, din care vei forma perișoarele.

Adaugă perișoarele în oala unde fierb legumele, iar când acestea sunt aproape gata, toarnă borș sau zeamă de lămâie pentru a acri ciorba.

Mai lasă oala pe foc pentru încă 10 minute.

La final adaugă patrunjelul si leușteanul, pentru o aromă deosebită. Dacă vă place, puteți acri ciorba cu zeamă de lămâie sau borș. Sursa: diabe-2.blogspot.com


Micul dejun pentru diabetici. Mănânci mult și bine

Semne care spun că ai diabet. Primele simptome

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp