Semne care spun că ai diabet. Primele simptome

Semne care spun că ai diabet. Primele simptome
Diabetul este o maladie gravă. Nu e de glumit! Orice operație este în pericol dacă suferi de această boală. Semne care spun că ai diabet. Primele simpotome.

Cum îți dai seama că ai diabet, înainte să îți faci analize? Sunt semne care să îți dea de gândit.

Semne care spun că ai diabet. Primele simptome

Există două forme de diabet: cel de tip I, când organismul nu mai produce deloc insulină. Diabetul de tip II este asociat cu obezitatea și sedentarismul. În acest caz, apare rezistența la insulina proprie, scrie doctorulzilei.ro.

Diabetul de tip I apare, în general, la copii și tineri și este mai grav decât cel de tip II. Nici unul nu se vindecă definitiv.

O simplă analiză a glicemiei poate indica boala. O valoare mai mare de 126 înseamnă diabet. Există însă și alte semne care trădează afecțiunea.

 • Urinări dese și sete excesivă, mai ales în timpul nopții, ar putea ascunde un diabet de tip II. Când există exces de glucoză în sânge, rinichii își intensifică activitatea pentru a scăpa de ea.
 • “Când glucoza trece în urină, înseamnă că diabetul este mai evoluat (o glicemie de 180). Setea excesivă apare ca urmare a faptului că organismul trebuie să refacă lichidele pierdute”, explică medicul nutriționist Eduard Adamescu.
 • Episoadele de foame intensă apar din cauza oscilațiilor glicemiei. Când nivelul zahărului din sânge scade, organismul crede că nu a fost hrănit și cere mai multă glucoză pentru a funcționa bine. Aces semn este specific diabetului de tip I.
 • Un nivel crescut al glicemiei are ca efect o scădere rapidă și inexplicabilă în greutate (cam 5-10 kg în două-trei luni). Motivul: insulina nu mai duce glucoza la celule, pentru a fi transformată în energie.
 • Organismul ”crede” că nu este bine hrănit și începe să folosească proteinele din mușchi pentru a supraviețui.
 • Când un om are un nivel ridicat al glicemiei, începe să simtă o oboseală accentuată și o senzație de iritabilitate. “Și în diabetul de tip I, și în cel de tip II, prin urinările dese se pierd minerale, în special potasiu. De aceea, se simte organismul slăbit.
 • Deteriorarea vaselor de sânge de la nivelul ochilor este frecventă în rândul diabeticilor. Este principala cauză de orbire. Astfel de afecțiuni apar atunci când diabetul a fost ignorat cel puțin cinci ani.
 • Furnicăturile și senzația de amorțeală de la nivelul mâinilor și picioarelor, însoțite de dureri și inflamații arată că nervii sunt deteriorați din cauza excesului de glucoză care circulă prin vasele de sânge.
 • Diabeticii sunt expuși la infecții, în special candidoză (și la femei, și la bărbați) sau infecții urinare. Acestea se datorează glucozei care se elimină prin urină și care creează un mediu profund bacterian.
 • Tăieturile, infecțiile și vânătăile care nu se vindecă repede sunt un alt semn al diabetului. Vasele de sânge sunt deteriorate și îngreunate de excesul de glucoză care circulă prin ele.
 • Când ai diabet, pielea se usucă, sângele circulă mai prost și apar și mâncărimi. Poate apărea agrantoza nigricans, o afecțiune caracterizată prin apariția unor pete închise la culoare, în special pe gât sau sub braț.
 • Dacă aveți diabet, rinichii își pierd capacitatea de a filtra și de a procesa lichidele. Organismul începe să rețină apa, iar mâinile și picioarele se umflă.

Casa regretatei actrițe Naya Rivera, scoasă la vânzare. Cât costă și cum arată proprietatea

 

Recomandarile noastre