Ciorbă deasă cu legume şi orez, o rețetă sățioasă și sănătoasă. Se acrește, după gust, cu borş.

Ciorbă deasă cu legume şi orez. Rețetă de la Adi Hădean

Putem să gătim rețete interesante, cu celebrul bucătar Adi Hădean. Blogul lui este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră, iar ardeleanul știe ce spune. Puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbătă seara, pentru invitații Ionelei Năstase.

”Eu vă propun cea mai bună ciorbă de legume, care vă vindecă de orice boală.

Îmi place ciorba deasă, cu multe legume şi orez şi acrită după gust cu borş. Puteţi pune şi alte legume, în funcţie de ce vă place.

Să nu mai spun că dacă aţi băut un pic mai mult, cu ciorba asta vă trece mahmureala”, spune Adi Hădean.

Ingrediente

  • 1 ceapă,
  • 1 ardei capia,
  • 1 ardei verde,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • o bucată de ţelină,
  • 1 morcov,
  • 1 dovlecel,
  • 2 cartofi,
  • ½ ceaşcă de orez cu bob rotund,
  • sare, piper,
  • pătrunjel sau leuştean verde,
  • 500 ml borş proaspăt
  • 4 litri de apă,
  • 1 lingură ulei,
  • ½ ceaşcă bulion.

Mod de preparare

  • Spălăm şi tocăm toate legumele, cubuleţe, mai puţin morcovul pe care îl tăiați rondele.
  • Într-o oală punem uleiul, ceapa, morcovul şi ardeii şi călim 2-3 minute, apoi adăugăm restul legumelor, apă şi sare.
  • Fierbem la foc mediu până sunt aproape fierte legumele, apoi adăugăm orezul spălat şi amestecăm puţin să nu se prindă de oală.
  • Lăsăm să fiarbă până sunt pătrunse atât legumele, cât şi orezul, apoi adăugăm bulionul şi borşul, mai dăm într-un clocot şi oprim focul.
  • Potrivim de sare şi piper, punem verdeaţă tocată mărunt şi lăsăm 5 minute ciorba să se odihnească. Sursa și foto: adihadean.ro

Cârnați copți în aluat. Rețeta lui Adi Hădean

Ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Rețeta tradițională

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp