„Îmi place somonul, îmi place avocado, iar combinația dintre ele este nemaipomenită. La fel de nemaipomenit este și faptul că acest tartar se prepară în numai câteva minute. Pentru mine este rețeta ideală mai ales atunci când ai musafiri și încerci în cel mai scurt timp posibil să așezi ceva pe masă, ceva aspectuos, rapid și gustos”, explică chef Nicolai Tand pe site-ul său de rețete.

Ingrediente ( pentru 2 persoane)

somon, 1 avocado, 1 ridiche, 1 fir ceapă verde, zeama de la o lămâie, puțin hrean, ulei de măsline, sare, piper

Preparare

Începem prin a felia ridichea pe rotund, în felii cât de subțiri, pe care le vom pune imediat într-un vas cu apă rece și gheață, pentru a se păstra crocante. De asemenea, tocăm ceapa verde în rondele și o adăugăm tot in apă rece cu gheață până în momentul servirii.

Tocăm somonul în cubulețe și îl adăugăm într-un vas. Radem peste el puțin hrean, atât cât știm că suportăm la gust. Adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie, picurăm și puțin ulei de măsline, apoi asezonăm gustul cu sare și piper și amestecăm ușor ingredientele.

Curățăm avocado, îl tăiem pe jumătate, apoi feliem ambele jumătăți, așezăm feliile frumos pe platou si le stropim imediat cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida.

Lângă acestea, vom asambla tartarul de somon cu hrean, pe care îl decorăm cu rondele de ceapă verde, rondele de ridiche și mai presărăm puțin hrean ras, pentru un plus de prospețime, puțin piper și de asemeni mai picurăm puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie. Servim cu mare poftă acest preparat cu gust plăcut, ușor picant, alături de familie și musafiri.

Sursa: Nicolaitand.ro

Exclusiv. Bianca Drăgușanu s-a săturat să i se spună că e blondă. Vă place ce și-a făcut?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri