Nu este suficient să iei o bucată de carne și să o pui în tava de cuptor pentru o friptură gustoasă. Contează calitatea cărnii, condimentele și alte ingrediente care să facă din bucata de carne ceva suculent, arătos și foarte gustos.

Carne umplută la cuptor. Rețeta

I se mai spune ”friptură regală” pentru că arată ca și când ar avea coroană. Umplutura de la această rețetă face diferența.

Ingrediente

  • 2 kg de carne de porc;
  • 4 roșii;
  • 150 gr de cașcaval;
  • 6-8 căței de usturoi;
  • 3 linguri de muștar franțuzesc;
  • 3 linguri de sos de soia;
  • 3 linguri de ulei;
  • 1 linguriță de piper negru măcinat;
  • 1 linguriță de condiment pentru carne;
  • sare.

Mod de preparare

  • Într-un vas, amestecați uleiul cu sos de soia, muștar, piper negru, condiment pentru carne și sare.
  • Tăiați carnea de porc felii, dar nu până la sfârșit, și o așezați în forma de copt.
  • Presărați carnea la bază și printre felii cu sare, repartizați marinada, acoperiți forma cu folie de plastic și lăsați carnea la marinat timp de 2 ore.
  • Tăiați usturoiul lamele, roșiile rondele, cașcavalul felii.
  • Printre bucățile de carne, adăugați usturoi, roșii și cașcaval.
  • Înfășurați bucata în staniol, înțepați suprafața în mai multe locuri cu o scobitoare și o dați la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 1,5 ore.
  • După care, îndepărtați staniolul și coaceți carnea timp de încă 20 de minute. Sursa și foto: retete-usoare.info

Sarmaua uriașă. Rețetă de la Adi Hădean

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp