Nu este suficient să iei o bucată de carne și să o pui în tava de cuptor pentru o friptură gustoasă. Contează calitatea cărnii, condimentele și alte ingrediente care să facă din bucata de carne ceva suculent, arătos și foarte gustos.
Carne umplută la cuptor. Rețeta
I se mai spune ”friptură regală” pentru că arată ca și când ar avea coroană. Umplutura de la această rețetă face diferența.
Ingrediente
- 2 kg de carne de porc;
- 4 roșii;
- 150 gr de cașcaval;
- 6-8 căței de usturoi;
- 3 linguri de muștar franțuzesc;
- 3 linguri de sos de soia;
- 3 linguri de ulei;
- 1 linguriță de piper negru măcinat;
- 1 linguriță de condiment pentru carne;
- sare.
Mod de preparare
- Într-un vas, amestecați uleiul cu sos de soia, muștar, piper negru, condiment pentru carne și sare.
- Tăiați carnea de porc felii, dar nu până la sfârșit, și o așezați în forma de copt.
- Presărați carnea la bază și printre felii cu sare, repartizați marinada, acoperiți forma cu folie de plastic și lăsați carnea la marinat timp de 2 ore.
- Tăiați usturoiul lamele, roșiile rondele, cașcavalul felii.
- Printre bucățile de carne, adăugați usturoi, roșii și cașcaval.
- Înfășurați bucata în staniol, înțepați suprafața în mai multe locuri cu o scobitoare și o dați la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 1,5 ore.
- După care, îndepărtați staniolul și coaceți carnea timp de încă 20 de minute. Sursa și foto: retete-usoare.info
Sarmaua uriașă. Rețetă de la Adi Hădean
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook