Friptura va fi nelipsită de pe masa festivă de Revelion. Puteți să vă surprindeți familia și invitații cu o friptură ”unsă” cu sos de coacăze roșii.

Sos de coacăze roșii. Rețeta

Vor fi tot felul de sosuri pe masa festivă de Revelion. Vă sugerăm să încercați și sosul de coacăze roșii. Bun peste cotletul de porc la cuptor.

Peste bucata mare de cotlet la cuptor se pun multe condimente, după gust. După ce ați pus piper, sare, alte condimente, și ați pus cotletul la cuptor, aveți timp să faceți repede și sosul de coacăze roșii (se găsesc în magazine).

Ingrediente

Vă trebuie: 300 grame coacăze roșii, 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri oțet balsamic
2 linguri sos Worcester , 50 ml coniac.

Mod de preparare

  • Punem coacăzele roșii si zahărul brun într-un vas.
  • Dăm în câteva clocote până începe să se îngroașe. Punem într-o sită și strecurăm bine, presând coacazele bine.
  • Sosul obținut îl punem înapoi în vas, adăugăm  oțetul balsamic, coniacul, sosul Worcester și piper după gust. Lăsăm pe foc până capătă consistența unui sos.
  • Se unge friptura gata preparată pe toată suprafața.
  • Dăm din nou la cuptor pentru circa 15-20 minute. O scoatem și o acoperim cu folie de aluminiu câteva minute ca să ”odihnească”. Taiem apoi felii cu un cuțit bine ascuțit.

Piftia: un aliment sănătos. Ce beneficii are asupra organismului

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp