Un desert cu gust dulce-acrișor, pentru toată familia: ștrudel cu coacăze negre. Se poate face cu aluat din magazin.
Ştrudel cu coacăze negre. Rețeta
Coacăzele negre sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, dar lista de nutrienți include și calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, flavonoizi, pectine, acizi organici, vitaminele B1, B2 și B6.
Efectul vedetă al coacăzelor este cel de reglare a stării de spirit, de diminuare a stresului și oboselii cronice și de tratare a insomniei. Substanțele active din coacăze produc la nivel cerebral anumite procese chimice care tratează dezechilibrele cauzatoare de anxietate, surmenaj sau deficit de somn, scrie doc.ro.
Ingrediente
- 1 foaie aluat foitaj
- 150 g coacăze negre
- 200 g cremă de brânză
- 120 g zahăr
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coaja de la 1 lămâie.
Mod de preparare
- Decongelați foaia de aluat. Între timp, mixați crema de brânză cu un ou, cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.
- Desfaceți foaia de aluat şi o tăiați în jumătate pe lung. Crestați una din bucăţi pe mijloc.
- Aşezați bucata de aluat întreagă într-o formă de chec tapetată şi întindeți peste ea crema de brânză.
- Presarați coacăzele spălate şi scurse, apoi aşezați deasupra foaia crestată.
- Ungeți ştrudelul cu oul rămas bătut şi presărați restul de zahăr.
- Dați ştrudelul la cuptor, la 180 °C, aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte uşor.
Degețele de vrăjitoare. Desert bun de Halloween
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook