De Sărbătorile de iarnă, aproape toată lumea face excese alimentare. Chiar dacă e pandemie, tot se va chefui și poate n-ar fi rău să punem pe masă o ciorbă caldă, acrită cu zeamă de varză. O ciorbă ”potroacă”, adică sărată.

Ciorba de potroace. Scoate pe oricine din mahmureală

Se spune despre ciorba de potroace că este cel mai bun leac după o noapte de petrecere. Importante sunt zeama de varză acră și un ardei iute, murat.

Ingrediente

  • 500 grame de carne de pasăre (pui, rață, gâscă)
  • 400 grame de măruntaie (pipotă, inimă, ficat)
  • 2 cepe
  • 400 grame de morcov, păstârnac, țelină
  • 2 linguri
  • 200 grame de smântână
  • 2 ouă
  • 1 litru de zeamă de varză murată potroacă
  • 4 litri de apă
  • leuștean și piper boabe după gust.

Mod de preparare

  • Se spală și se lasă la uscat bucățile de pasăre și măruntaiele lor, după care vă puteți apuca să tocați cât mai mărunt zarzavaturile.
  • Într-o oală încăpătoare se pune la fiert carnea cu puțină sare.
  • Se lasă să clocotească bine și se adună spuma, după ce am terminat această operațiune se adaugă zarzavaturile și piperul.
  • După ce s-au fiert și zarzavaturile la foc molcom, puteți pune și orezul care în 10-15 minute va fi și el fiert.
  • Acum a venit momentul să adăugați zeama de varză murată (potroacă) care sărează, acrește și dă aromă zemei.
  • Se mai lasă la clocotit câteva minute, separat se bat gălbenușurile cu smântână și cu ceva zeama din oală. Se ia oala de pe foc și se adaugă smântâna bătută și se presară, după ce se mai răcorește puțin, leușteanul tocat mărunt.
  • Se servește caldă, cu un ardei iute murat. Sursa: preparatedevis.ro

Sfânta Mucenică Iuliana, protectoarea femeilor care nasc şi a mamelor tinere

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp