Simona Ionescu / Redactor Șef

Durerea Reginei Elisabeta. Este împiedicată să-și vadă strănepoata din America. Prințul Harry amenință

Durerea Reginei Elisabeta. Este împiedicată să-și vadă strănepoata din America. Prințul Harry amenință
Regina s-ar putea să nu se întâlnească niciodată cu strănepoata ei, Lilibet, deoarece prințul Harry refuză să se întoarcă în Marea Britanie. El spune că nu vine deoarece nu i se mai asigură măsuri speciale de securitate.

Regina s-ar putea să nu-și întâlnească strănepoata Lilibet sau să nu-și mai vadă strănepotul Archie, după ce ducele de Sussex a anunțat că nu își va aduce familia în Marea Britanie decât dacă va primi protecția poliției. De asemenea, ducele amenință că va da în judecată Ministerul de Interne pentru refuzul acestuia de a oferi securitate în vizitele sale în Marea Britanie. El a insistat că s-a oferit să plătească el însuși pentru ofițerii de protecție de la Scotland Yard, dar că oferta sa a fost refuzată.

Astfel, refuzul ducelui și al ducesei de Sussex de a zbura în Marea Britanie din California, până la rezolvarea conflictului de securitate, înseamnă că regina nu își va întâlni strănepoata Lilibet prea curând.

Al doilea copil al ducelui și ducesei s-a născut în SUA și va împlini un an în iunie anul acesta. Fratele ei, Archie, s-a născut în mai 2019. Regina l-a întâlnit pe Archie la scurt timp după nașterea lui. Copilul nu s-a mai întors în Marea Britanie de când părinții lui au inițiat Megxit, în ianuarie 2020.

Regina e supărată că nu își vede strănepoții din America

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze speculațiile cu privire la faptul că regina ar putea fi supărată că nepotul și familia ei nu se vor întoarce în Marea Britanie. Într-o declarație publică, un reprezentant legal al prințului Harry a spus: „Ducele și ducesa de Sussex plătesc personal o echipă de securitate privată pentru familia lor, dar această securitate nu poate egala protecția necesară din partea poliției în Regatul Unit. În absența unei astfel de protecții, Prințul Harry și familia sa nu se pot întoarce acasă.”

Reprezentantul legal a spus că ducele a „moștenit un risc de securitate la naștere”, a subliniat că „a îndeplinit două turnee de serviciu de luptă în Afganistan” și că familia sa a fost supusă „amenințărilor neonaziste și extremiste bine documentate” în anii recenți.

El a adăugat: „El rămâne dispus să acopere costul securității, pentru a nu impune cheltuieli contribuabilului britanic. După cum se știe pe scară largă, alții care au părăsit funcțiile publice și au un risc inerent de amenințare beneficiază de protecție din partea poliției, fără niciun cost pentru ei.

Obiectivul prințului Harry a fost simplu – să asigure siguranța lui și a familiei sale în Regatul Unit, astfel încât copiii săi să-și cunoască țara natală. În timpul ultimei sale vizite în Marea Britanie în iulie 2021 – pentru a dezveli o statuie în onoarea regretatei sale mame – securitatea sa a fost compromisă din cauza absenței protecției poliției, în timp ce prințul părăsea un eveniment caritabil”, conform Msn.com.

Prințul Harry a solicitat un control judiciar

După ce a fost respinsă și o altă încercare de negocieri, Prințul Harry a solicitat un control judiciar în septembrie 2021 pentru a contesta luarea deciziilor din spatele procedurilor de securitate, în speranța că aceasta ar putea fi reevaluată pentru protecția evidentă și necesară.

Avocații ducelui cred că refuzul de a-i oferi protecție a fost nerezonabil, opac și inconsecvent. Ei insistă, de asemenea, că prințul Harry se confruntă cu o amenințare mai mare în Marea Britanie decât în ​​SUA și că informațiile esențiale de securitate nu sunt partajate cu echipa sa de securitate privată.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre