Simona Ionescu / Redactor Șef

Ei sunt vedetele avocaturii românești. Avocatul Gabriel Roșu, condamnat abuziv, pe lista elitelor

Ei sunt vedetele avocaturii românești. Avocatul Gabriel Roșu, condamnat abuziv, pe lista elitelor
Casa de avocatură Țucă, Zbârcea & Asociații este pe primul loc în topul firmelor de profil, conform unei instituții internaționale de prestigiu. Printre vedetele avocaturii românești se află și avocatul Gabriel Roșu, condamnat abuziv și ilegal de către statul român.

Conform instituției internaționale Legal 500, care monitorizează activitatea firmelor de avocatură din întreaga lume, casa de avocatură Țucă, Zbârcea & Asociații este pe primul loc în topul firmelor de profil. Printre vedetele avocaturii românești se află și Gabriel Roșu, considerat parte din elitaHall of Fame” ( Galeria celebrităților ). 

De asemenea, potrivit clasamentului, firma românească ocupă poziția a 12-a în Band 1, care clasifică activitățile dintr-o serie de domenii precum: Drept financiar-bancar; Litigii și arbitraje; Dreptul muncii; Energie și resurse naturale; Dreptul concurenței; Proprietate intelectuală; PPP și achiziții publice, dar și alte câteva. 

Avocatul Gabriel Roșu, printre celebritățile internaționale recunoscute 

Mai mult decât atât, trei dintre avocații Parteneri din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, și anume Robert Roșu, Răzvan Gheorghiu-Testa și Cătălin Băiculescu sunt considerați a face parte din elita „Hall of Fame” (Galeria celebrităților) a avocaților aflați în vârful ierarhiei profesionale.

Țucă, Zbârcea & Asociații este pe primul loc în topul firmelor de profil
Sursa foto: tuca.ro

Reamintim că avocatul Robert Roșu a fost arestat și ulterior condamnat ilegal și abuziv în dosarul „Ferma Băneasa”, în care Prințul Paul, alături de o serie de oameni de afaceri români și israelieni, au încercat retrocedarea proprietății care i-a aparținut bunicului Prințului, regele Carol al II-lea. 

Avocatul, condamnat abuziv la 5 ani de închisoare pentru că și-a făcut meseria 

În dosarul respectiv, Gabriel Roșu a fost condamnat abuziv și ilegal de către statul român la 5 ani de închisoare cu executare, doar pentru că și-a făcut meseria de avocat. Sentința a stârnit proteste și mitinguri atât în țară, cât și la nivel internațional din partea barourilor europene. 

Avocatul Robert Roșu face parte din elita recunoscută internațional
Sursa foto: tuca.ro

Într-un final, la presiunea presei și a barourilor, ÎCCJ i-a anulat sentința. Justiția a decis că avocatul Robert Roșu trebuie să primească daune în valoare de 670 de mii de euro pentru perioada petrecută în închisoare. 

Peste 40 de avocați din cadrul Țucă, Zbârcea & Asociații, recunoscuți drept profesioniști de seamă 

Peste 40 de avocați și consultanți fiscali din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații și Țuca Zbârcea & Asociații Tax au fost cotați drept „Leading Individuals,” „Next Generation Partners” și „Rising Stars” sau au fost menționați în cuprinsul editorialului analiștilor Legal 500 ca având un rol cheie în cadrul echipelor („Other Key Lawyers”).

Pentru o serie de clienți ai Țuca Zbârcea & Asociații, intervievați de către Legal 500, „sfaturile primite au fost întotdeauna la obiect, pur și simplu impecabile,” echipa fiind formată din „profesioniști dedicați, strategi desăvârșiți, cu excelente aptitudini de comunicare scrisă și orală, preocupați să obțină rezultatul dorit, în același timp dornici să evolueze constant”.

Avocatul Florentin Țuca și-a lansat podcast 

Florentin Țuca a lansat podcast-ul „Pe drept cuvânt”
Sursa foto: tuca.ro

Florentin Țuca a lansat recent un Podcast „Pe drept cuvânt,” urmărit de milioane de români, dovedind reale calități jurnalistice. Avocatul vine bine pregătit în fața invitaților săi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre