Cine a gust măcar o singură dată un preparat făcut de Robert Nedea, va reveni întotdeauna cu mare plăcere.
El este românul care a revoluționat arta culinară. A făcut prima pizza cu aur din lume
A plecat din România cu aproape 30 de ani în urmă și a reușit să devină un pizzar foarte cunoscut în italia. Robert Nedea are un restaurant foarte căutat în Jesolo, Veneția și, potrivit Corriere della Sera, a reușit să facă prima pizza de lux. O adevărată bijuterie, unde pe lângă multe ingrediente, folosește și aur comestibil, care se vinde ca pâinea caldă, pentru doar… 99 de euro.
Artistul bucătar a mărturisit că cel care l-a făcut să ia atitudine a fost fiul său, Alessandro, care i-a amintit de fripturile cu aur din Dubai. „În restaurantele din Dubai se stropesc cu aur fripturile și se vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem și noi cu pizza același lucru”, au fost cuvintele tânărului, potrivit Rotalianul.
„Săptămâna trecută am vândut cinci într-o seară”
Imediat, pizzarul și-a pus ordine în gânduri și a început să facă o pizza al cărei gust este cu totul și cu totul deosebit, iar oamenii vin să o guste cu mare plăcere. „Săptămâna trecută am vândut cinci într-o seară. (…) De obicei sunt turiști străini, dar și italieni, care vor să exagereze.
Cine cumpără o pizza cu aur o face pentru a impresiona oamenii de la masă sau pe ospătărițele noastre, lăsând minim 25 de euro drept bacșiș. De obicei comandă și o sticlă de șampanie. Noi servim pizza Mimi Regina d’Oro pe notele melodiei We Are the Champions. Dacă și clienții acceptă, anunțăm întregul local că au făcut comanda respectivă”, a declarat Robert Nedea.
Ce aur folosește pizzerul
Pe lângă mozzarella, suc de roșii, burrata de bivoliță și busuioc, pizzaru folosește un anumit tip de aur autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175. Acest tip de aur mai este folosit pentru a decora și alte preparate culinare, dar și deserturi, fiind utilizat și pentru diferite cocktailuri.
Sursă foto: rotalianul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook