Simona Ionescu / Redactor Șef

Elon Musk, suspectat de colegi că se droghează. Cum se apără directorul general al Tesla

Elon Musk, suspectat de colegi că se droghează. Cum se apără directorul general al Tesla
Un reportaj din Wall Street Journal a detaliat că directorul general al Tesla și fondatorul SpaceX, Elon Musk, i-ar îngrijora colegii aflați în funcții de conducere la companiile sale pentru că se droghează.

Elon Musk a negat duminică că ar fi consumat droguri ilegale, susținând că „nici măcar urme” de droguri sau alcool nu au fost găsite în corpul său de-a lungul a trei ani de teste antidrog aleatorii.

Musk a fumat marijuana

Indiferent ce spune Elon Musk acum, acesta a fumat marijuana pe video în timpul unei sesiuni de înregistrare a podcastului „Joe Rogan Experience” în 2018. O mișcare deloc bună, pentru că NASA a cerut ulterior asigurări că SpaceX este un loc de muncă fără droguri pentru a-și păstra statutul de singurul contractor guvernamental aprobat pentru a transporta astronauți către Stația Spațială Internațională.

De atunci, miliardarul a minimalizat totul, susținând că a luat doar „un singur fum” de marijuana în timpul podcastului și spunându-i biografului Walter Isaacson: „Chiar nu-mi place să iau droguri ilegale”.

Musk a fost supus unor teste aleatorii antigrod

Potrivit lui Musk, acesta a fost de acord să se supună unor teste antidrog aleatorii timp de trei ani după apariția sa în podcast. De asemenea, acesta a susținut că de atunci nu s-au găsit în corpul său „nici măcar urme de droguri sau alcool”. Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a confirmat, de asemenea, pentru Wall Street Journal că miliardarul „nu a picat niciodată un test”.

Elon Musk, suspectat că se droghează. Sursă foto: Wired

Și a declarat că reportajul ziarului a inclus „fapte false”. Nu a menționat însă despre ce este vorba. În trecut, același Elon Musk a recunoscut, de asemenea, că a luat ketamină, un medicament disociativ, pentru a trata depresia.

Musk ar fi consumat droguri împreună cu directorii companiilor sale

Sâmbătă, The Wall Street Journal a publicat un raport detaliat despre consumul de droguri al lui Musk, care ar fi îngrijorat directorii de la SpaceX și Tesla. Potrivit raportului, membrii consiliului de administrație al Tesla au vorbit informal despre consumul de droguri al lui Musk de ani de zile, și chiar l-au abordat pe fratele său Kimbal Musk cu îngrijorări legate de comportamentul acestuia. De asemenea, Musk ar fi consumat droguri împreună cu directorii companiilor sale.

Sursele au declarat pentru Journal că Musk a consumat ketamină în scop recreativ cu fratele său Kimbal, care face parte din consiliile de administrație ale Tesla și SpaceX. Precum și droguri ilegale nenumite cu Steve Jurvetson, membru al consiliului de administrație al SpaceX. De asemenea, ziarul a relatat că fosta directoare a Tesla, Linda Johnson Rice, a părăsit compania în 2019 din cauza consumului de droguri și a comportamentului volatil al acestuia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre