Simona Ionescu / Redactor Șef

Emoționant. Papa Francisc a rostit rugăciunea de la etajul 10 al spitalului

Emoționant. Papa Francisc a rostit rugăciunea de la etajul 10 al spitalului
Papa Francisc a rostit în această dimineață, 11 iulie, rugăciunea ”Angelus” de la etajul 10 al spitalului ”Agostino Gemelli” din Roma. Sute de credincioși au fost prezenți, cu mesaje de sănătate. ”Să vă rugați pentru mine, așa cum o fac și eu mereu pentru voi”, a spus Papa.

Papa Francisc a spus azi, 11 iulie, rugăciunea din balconul de la etajul 10 al spitalului unde este internat. Un gest pe care nimeni nu l-a mai făcut până acum. Sute de credincioși au venit sub ferestrele spitalului pentru a îl vedea și asculta pe Papa.

Emoționant. Papa Francisc a rostit rugăciunea de la etajul 10 al spitalului

Papa Francisc (84 de ani) continuă fără complicații parcursul post-operator. Nu mai are febră. Chiar a început să se plimbe pe holurile spitalului și va fi externat curând. Duminică, 11 iulie 2021, a recitat rugăciunea ”Angelus” de la etajul 10 al spitalului ”Agostino Gemelli” din Roma. ”Să vă rugați pentru mine, așa cum o fac și eu mereu pentru voi”, a spus Papa.

Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunțat pe 4 iulie că Papa Francisc a fost internat în spital și urmează să fie operat de urgență la colon. Intervenția chirurgicală era programată. Ultimele analize de sânge sunt „satisfăcătoare”, a confirmat sâmbătă Sfântul Scaun.

Mesaje din întreaga lume

Papa Francisc este iubit în întreaga lume și a primit mesaje de la o mulțime de oameni. ”Sfântul Părinte mulțumește pentru numeroasele mesaje de afecțiune și apropiere pe care le primește zi de zi și cere în continuare rugăciuni pentru el”, a transmis Sfântul Scaun.

Însă, cele mai emoționante au venit de la copiii bolnavi e cancer, internați în același spital.

Vineri după-amiază ( 9 iulie), Sfântul Părinte i-a amintit în rugăciunile sale pe medicii, infirmierii şi pe ceilalți membri ai personalul sanitar.

Zilele acestea, copiii internați în unitatea de oncologie de la Gemelli i-au trimis papei o scrisoare cu desene făcute de ei și mesaje de recuperare grabnică.

„Dragă Papa Francisc, am aflat că nu te simți prea bine și că ești acum internat la spitalul nostru. Deși nu putem să te vedem, îți trimitem o puternică îmbrățișare și îți urăm să te vindeci cât mai repede”, se spune în scrisoare.

Un desen realizat de o fetiță pe nume Giulia o arată pe aceasta alături de patul Papei, care doarme liniștit.

Un desen realizat de o fetiță pe nume Giulia o arată pe aceasta alături de patul Papei, care doarme liniștit.

Vaticanul se roagă în genunchi. Ce se întâmplă cu Papa Francisc

Știți ce ceas poartă Papa Francisc? Nu veți ghici niciodată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre