Simona Ionescu / Redactor Șef

Episod șocant în Zaragoza. O femeie a înviat la morgă

Episod șocant în Zaragoza. O femeie a înviat la morgă
O femeie în vârstă de 90 de ani a înviat la morgă după ce a fost declarată moartă la Spitalul San Juan de Dios din Zaragoza, Spania.

După ce la morgă s-a constatat că femeia adusă pentru îmbălsămare e vie și respiră, adică a înviat, pacienta a fost dusă înapoi la spital. Din nefericire, după mai puțin de 24 ore, bătrâna a fost declarată moartă din nou. De data asta, nu s-a mai putut face nimic.

Povestea învierii și a morții

Cu câteva zile în urmă, o femeie de 90 de ani a suferit un stop cardiac, iar medicii de la Spitalul San Juan de Dios din Zaragoza, Spania, care au tratat-o, nu au reușit să o resusciteze și au declarat decesul. Femeia a fost dusă la morgă, la o casă funerară.

Când medicul legist a vrut să o îmbălsămeze, bătrâna a „înviat”, specialistul detectând o activitate cardiacă ușoară, susține publicația locală El Periodico de Aragon. Din nou femeia a fost dusă la spital, dar din nefericire la aproape 24 de ore, s-a declarat din nou decesul. Reprezentanții spitalului San Juan de Dios au deschis o anchetă internă pentru a clarifica ce s-a întâmplat.

Poliția a deschis o anchetă și va descoperi vinovații

Familia bătrânei a trăit de două ori șocul veștii

De asemenea și Poliția Națională din Zaragoza a declanșat o anchetă pentru a descoperi dacă au existat neglijențe din partea personalului medical sau a altor instituții care au fost implicate. Anchetatorii spun că medicii au anunțat familia bătrânei despre decesul acesteia pe 18 septembrie în jurul orei 23.00, din motive naturale, a precizat publicația online rotalianul.com.

Fiica femeii a aflat că nu poate să-și vadă mama pentru că trupul acesteia este pe drum către cimitirul Torrero. Când se afla pe masa de îmbălsămare, medicul legist a constatat că femeia încă trăia și a anunțat de urgență, așa că femeia a ajuns la spital.

Fiica bătrânei a fost sunată din nou după cinci ore de la primul telefon pentru a confirma decesul mamei. Grupul de Omucideri din cadrul Poliției Naționale din Aragon sub supravegherea unui judecător din Zaragoza a anunțat că va face lumină în acest caz tulburător.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre