Simona Ionescu / Redactor Șef

Escrocii se folosesc de imaginea vedetelor și vând diferite produse. Poliția spune că nu-i poate depista

Escrocii se folosesc de imaginea vedetelor și vând diferite produse. Poliția spune că nu-i poate depista
După ce s-au folosit de numele lui Ion Țiriac pentru a le lua românilor banii din conturi, hackerii au implicat-o acum și pe Nadia Comăneci.

Aceștia au făcut un cont fals cu numele celebrei sportive dar și o companie de promovare a unui produs miraculos care ar ajuta persoanele să scape de neplăcutele dureri articulare.

În online apare un așa interviu în care Nadia Comăneci povestește despre o cremă senzațională care face minuni, Ostex, care ar fi fost folosită de gimnastă la începutul carierei sale. Nimic mai fals, pentru că sportiva nu a recomandat niciodată vreun medicament. Pentru a opri toată această mascaradă, Nadia Comăneci a făcut o postare pe contul de socializare în care le spune tuturor că nu este nimic adevărat.

Site fals pe numele Nadiei Comăneci

Site de investiții despre care publicul credea că e folosit de Ion Țiriac

În ceea ce-l privește pe Ion Țiriac, numele lui este implicat în altă minciună. Este vorba de un link despre care se spune că este un site sigur de investiții, folosit chiar și de magnat, mai precis o platformă de criptomonede. Cum acționează hackerii?

Când cineva încearcă să intre pe această pagină, linkul îl duce către un site de unde, la prima vedere, se pot achiziționa monede virtuale. Doar că cine a avut ghinionul să cumpere acele criptomonede, au realizat că de fapt au rămas fără bani în cont. Din nefericire, cel puțin până în acest moment, Poliția se declară neputincioasă în investigarea și în acțiunea de a-i depista pe răufăcători în mediul online, atât de vast și care se întinde pe tot globul.

Victime al acestor escroci internauți au fost și sunt medici de renume, printre care și Monica Pop, precum și vedete din showbiz. Monica Anghel a făcut nenumărate demersuri la Poliție și Parchet, a protestat și a atenționat asupra escrocheriilor în mod public.

Monica Anghel s-a confruntat cu o situație deloc plăcută, și anume faptul că i s-a furat imaginea în vederea promovării unor produse pentru slăbit. „Mi-au furat imaginea și zic că eu am slăbit cu picăturile lor și cu pilulele. Se poate slăbi natural, doar că îți trebuie răbdare. Eu știu că este greu de crezut, dar se poate. Avocatele mele sunt pe fir, ca să zic așa. Vedem exact ce se va întâmpla”, a spus vedeta într-o emisiune tv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre