Simona Ionescu / Redactor Șef

Este dovedit științic. Dacă luați medicamente, efectele unui singur grapefruit pot fi devastatoare pentru organism

Este dovedit științic. Dacă luați medicamente, efectele unui singur grapefruit pot fi devastatoare pentru organism
Pentru fiecare dintre noi, consumul unui grapefruit este o binecuvântare. Specialiștii trag însă un semnal de alarmă pentru persoanele care administrează anumite medicamente.

Grapefruit-ul are rolul său bine definit în organismul, fiind unul dintre fructele care ajută în primul rând la creșterea imunității. Dar nu oricine îl poate consuma.

Iată care sunt medicamentele care nu trebuie amestecate cu grapefruit

Din păcate însă, acest minunat fruct poate interacționa cu unele medicamente comune, modificându-le efectele asupra organismului. Și nu e vorba ca fructul să fie consumat în cantități mari, fiind de ajuns doar un singur pahar cu suc. Efectele pe care grapefruit-ul le produce asupra organismului durează între una și trei zile.

Aveți grijă în primul rând la unele medicamente pentru colesterol. De asemenea, grapefruitul influențează și câteva medicamente care tratează ritmurile anormale ale inimii, dar și altele pentru tratamentul tensiunii arteriale. Nici cu antimicrobienele nu e de glumit. Deși se vor administra pentru o perioadă scurtă de timp, e mai bine să evitați să consumați suc de grapefruit.

Atenție și la medicamentele pentru starea psihică

Există și o categorie de medicamente anti-anxietate care nu se vor consuma dacă mâncați un grapefruit.

Specialiștii au arătat că grapefruitul poate crește și nivelurile de sânge ale unor medicamente din categoria diluaților sângelui, ducând la sângerare. Afectate de acest fruct sunt și anumite pastile pentru durere, precum și altele pentru disfuncția erectilă sau prostată.

Grapefruit-ul ajută la scăderea în greutate

Pe de altă parte, grapefruit-ul furnizează organismului cantități mici de vitamina B, dar și zinc, cupru și fier, ceea ce ajută sistemul imunitar. Tot grapefruit-ul vă ajută să vă mențineți pielea tânără și vă protejează împotriva infecțiilor. De asemenea, ține la distanță pofta de mâncare, un lucru minunat pentru cei care vor să scape de câteva kilograme în plus.

Nu în ultimul rând, grapefruit-ul ține sub control glicemia, de aceea este recomandat persoanelor care suferă de diabet. Grație conținutului său de antioxidanți, fructul reduce riscul apariției mai multor maladii. Și reușește să reducă și riscul dezvolării de pietre la rinichi, ca urmare a acumulării de materiale reziduale. Atenție! Consumul de grapefruit poate conduce și la eroziunea smalțului dinților.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre