Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșe cu mere, perfecte pentru diabetici și cei care țin dietă

Brioșe cu mere, perfecte pentru diabetici și cei care țin dietă
Una din marile provocări atunci când cineva trebuie să țină un regim alimentar restrictiv din punct de vedere caloric, este să descopere formula în care să se bucure și de mâncărurile care îi făceau plăcere înainte.

Puteți realiza ușor 10 brioșe care nu conțin mai mult de 100 de calorii fiecare. Și asta în contextul în care porțiile sunt generoase.

De altfel, merele se regăsesc în lista celor 10 fructe permise diabeticilor.

Merele sunt foarte hrănitoare și pot constitui o gustare satisfăcătoare. Chiar dacă acestea conțin zahăr și carbohidrați, Asociația Americană a Diabetului (ADA), consideră mărul un fruct sănătos pentru diabetici (atât diabetul de tip 1, cât și cel de tip 2).

Merele ar trebui să aibă un efect minim asupra nivelului de zahăr din sânge și insulină, spune ADA. Zahărul găsit în mere este diferit de zahărul adăugat pe care îl găsiți în alimentele procesate. În plus, merele conțin fibre și alți nutrienți esențiali.

Ingrediente pentru brioșe  cu mere

3 – 4 mere ( 200 g),

echivalentul a 200g de îndulcitor ( 2 capace, dacă folosiți îndulcitor lichid),

400 g făină,

300 ml apă,

sare,

7g drojdie,

o linguriță scorțișoară,

jumătate de linguriță nucșoară

opțional – un gălbenuș pentru uns, semințe de mac și floarea soarelui

Mod de preparare

Opțional, puteți achiziționa un blat de pizza de la magazin. Pachetul are 400 de grame. Tot ce trebuie să faceți e să mai întindeți aluatul și apoi să îl tăiați în 10 dreptunghiuri / pătrate egale.

Dacă alegeți să preparați singur aluatul, e foarte simplu: se amestecă ingredientele, se frământă și se lasă o oră la dospit. Apoi întindeți aluatul și tăiați în 10 dreptunghiuri / pătrate egale. Acestea se pun în forme de brioșe, eventual peste hârtie de copt.

Merele, cărora le-ați scos cotorul, le tăiați în bucăți cu latura de aproximativ de 2 cm. Puneți-le într-o oală cu apă, în care adăugați îndulcitorul și condimentele ( scorțișoara și nucșoara). Se lasă câteva minute, cât să se opărească, fără a se înmuia. Apoi se scot și se scurg.

Distribuiți în mod egal merele în cele 10 forme de brioșe, acoperiți cu aluatul de pe margini. În final ungeți cu gălbenuș și presărați deasupra mac și semințe de floarea soarelui. Brioșele cu mere se coc la foc mediu până se rumenesc.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre