Un alt fel de Snickers, fără coacere

Un alt fel de Snickers, fără coacere
O prăjitură rapidă și ușoară fără coacere, cu un gust care amintește de Snickers, iată noul desert care vă va cuceri. E vară, și prăjiturile care se întăresc la frigider ne plac mai mult.

Acest alt fel de Snickers, fără coacere are o bază de ciocolată neagră, un amestec de migdale cu alune deasupra și un strat de ciocolată albă decorat ca un „mille feuilles”. Cu ocazia aceasta veți vedea ce simplu este de realizat acest decor care pare ieșit din mâinile marilor maeștri patiseri. De fapt, nu e de cât ceva foarte, foarte simplu. Și de efect.

Ingrediente pentru aproximativ 40 de porții

– 400 g alune nesărate

– 400 g migdale

– 300 g miere

– 60 g unt topit @paysanbreton_officiel

– 1 mână de semințe de susan

– 400 g de ciocolată albă

– 200 g de ciocolată neagră

– 100 g de ciocolată cu lapte

– 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unui vas dreptunghiular de aproximativ 35×20 centimetri. Se topește ciocolata neagră și cea cu lapte la bain-marie, se adaugă 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, se amestecă bine. Se toarnă ciocolata pe fundul formei și se lasă deoparte.

Între timp, prăjiți alunele, semințele de susan și migdalele în cuptor la 180 de grade timp de 10 minute. Se amestecă astfel încât bucățile să nu fie nici prea mari, nici prea mici, se adaugă untul topit și mierea și se amestecă. Se toarnă peste ciocolata neagră cu lapte, se presează ușor cu un pahar pentru a obține o suprafață netedă și se pune la frigider în timp ce pregătiți restul.

Se topește ciocolata albă la bain-marie, se adaugă 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, se amestecă și se toarnă peste amestecul anterior. Folosind o pungă de lipit, se fac linii orizontale cu ciocolată neagră topită, iar cu vârful unui cuțit se fac linii verticale ca pentru un mille feuille. Se lasă puțin la aer și se taie pătrate mici cu un cuțit ascuțit.

Sursa: Instagram