Simona Ionescu / Redactor Șef

Roșii marinate, pregătite după rețeta cântăreței Anna Lesko. Sunt un deliciu culinar

Roșii marinate, pregătite după rețeta cântăreței Anna Lesko. Sunt un deliciu culinar
Pe măsură ce toamna și-a intrat în drepturi, gospodinele au început să pregătească cele mai delicioase murături pentru iarnă. Pentru cele mai iubite preparate de sezon se numără roșiile marinate, pe care le puteți pregăti după o rețetă specială a cântăreței Anna Lesko.

Cu un gust echilibrat între dulce, acru și aromat, roșiile marinate sunt mai mult decât o simplă murătură. Ele spun o poveste despre tradiție, răbdare și dragoste pentru mâncarea făcută în casă. Iată rețeta Annei Lesko, care va face ca orice gospodină să fie apreciată.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minunată rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 kg roșii, un borcan de 1,5 litri, 4 căței de usturoi, 3-4 foi de dafin,3-4 flori de mărar uscat, 1 linguriță cu piper boabe, un pumn de fire de țelină tocate.

Mai aveți nevoie de 1-2 ardei iute, 5-6 rondele de ceapă, 1 morcov tăiat, câteva fire de mărar proaspăt, frunze de țelină, o lingură rasă cu sare, 2 linguri rase cu zahăr, 2 pastile de aspirină, apă cât cuprinde.  

Mod de preparare

Începeți prin a umple borcanul cu usturoi, trei foi de dafin, mărar uscat, boabe de piper și țelină. Puneți apoi roșiile și încercați să lăsați cât mai puțin spațiu între ele. Nu uitați nici de rondelele de ceapă și bineînțeles, mai mulți ardei iuți.

Se adaugă mărarul verde, iar printre roșii se pun și rondelele de morcov. Se toarnă apoi apă clocotită, se lasă să se răcească 30 de minute, se toarnă într-un vas și se pune din nou la fiert. Se toarnă din nou apa clocotită peste roșii, se pune capacul, se lasă din nou o jumătate de oră să se răcească și se pune apa la fiert pentru a treia oară.

Borcanul se lasă să se răcească 24 de ore, apoi se așază în cămară

Se pun în borcan o lingură cu sare, 2 linguri rase cu zahăr și două aspirine și se toarnă apa clocotită pentru ultima oară. Se înfiletează foarte bine capacul și se întoarce borcanul. Se învelește cu o pătură mai groasă și se lasă așa 24 de ore, apoi se poate depozita în cămară. De sărbătorile de iarnă veți avea roșii marinate delicioase.

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *