Emisiunea „Profesioniștii” se întoarce cu un nou sezon la TVR 1, cu Eugenia Vodă în calitate de prezentatoare, așa cum ne-a obișnuit. Primul invitat este nimeni altul decât eseistul Horia Roman Patapievici.
Emisiunea va putea fi urmărită sâmbătă, începând cu ora 23.00. Într-un moment când lumea şi media sunt setate preponderent pe„politică” şi pe dezbateri electorale, emisiunea „Profesioniştii… cu Eugenia Vodă” va putea fi privită ca o veritabilă oază: de normalitate, dar şi de excelenţă, o oază a valorilor atemporale, plasate departe de „chestiunile arzătoare la ordinea zilei”.
Cine vor fi invitații
Eugenia Voda a transmis și cine vor fi invitații noilor ediții.
„Vom avea întâlniri cu un baron (fost electrician), cu un preot (fost ambasador) şi cu un chirurg ortoped (fost politehnist şi cântăreţ în grupul Song)! Nu e o glumă! Iar deschiderea noului sezon de premiere, sâmbătă, 26 octombrie, sâmbăta de Sf. Dumitru, va fi cu un strălucit eseist, Horia-Roman Patapievici… fost fizician!…
De aici s-ar putea deduce că niciodată nu e prea târziu să-ţi schimbi drumul, totul e să-l găseşti pe cel bun!”, a transmis Eugenia Vodă.
Cine e Horia Roman Patapievici
Horia Roman Patapievici este scriitor, fizician, filosof și eseist român contemporan. Fizician de profesie, s-a impus pe scena culturală românească prin eseurile şi analizele sale riguroase, erudite, de anvergură intelectuală enciclopedică.
A fost preşedintele Institutului Cultural Român, a condus reţeaua institutelor naționale de cultură din Uniunea Europeană (EUNIC), iar în prezent este președintele Artmark. A realizat emisiunea TV „Înapoi la argument“ şi a condus revista „ID – Idei în Dialog“. A susţinut cursuri de istoria ştiinţei şi de istoria ideilor la Universitatea din Bucureşti.
De-a lungul timpului, Patapievici a publicat mai multe cărți: „Cerul văzut prin lentilă“, „Zbor în bătaia săgeţii“, „ Politice“, „Omul recent“, „ Ochii Beatricei“, „Discernământul modernităţii“, „De ce nu avem o piaţă a ideilor“, „Ultimul Culianu“, „O idee care ne suceşte minţile“ (în colaborare cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu), „Partea nevăzută decide totul“, „Două eseuri despre paradis şi o încheiere“, „Anii urii“.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook