Simona Ionescu / Redactor Șef

Eugenia Vodă se întoarce la TVR cu emisiunea „Profesioniștii”. Horia Patapievici, primul invitat

Eugenia Vodă se întoarce la TVR cu emisiunea „Profesioniștii”. Horia Patapievici, primul invitat
Emisiunea „Profesioniștii” a Eugeniei Vodă revine la TVR 1, cu un prim invitat de excepție: eseistul Horia Roman Patapievici. Iată când va putea fi urmărită emisiunea.

Emisiunea „Profesioniștii” se întoarce cu un nou sezon la TVR 1, cu Eugenia Vodă în calitate de prezentatoare, așa cum ne-a obișnuit. Primul invitat este nimeni altul decât eseistul Horia Roman Patapievici. 

Emisiunea va putea fi urmărită sâmbătă, începând cu ora 23.00.  Într-un moment când lumea şi media sunt setate preponderent pe„politică” şi pe dezbateri electorale, emisiunea „Profesioniştii… cu Eugenia Vodă” va putea fi privită ca o veritabilă oază: de normalitate, dar şi de excelenţă, o oază a valorilor atemporale, plasate departe de „chestiunile arzătoare la ordinea zilei”. 

Cine vor fi invitații 

Eugenia Voda a transmis și cine vor fi invitații noilor ediții. 

„Vom avea întâlniri cu un baron (fost electrician), cu un preot (fost ambasador) şi cu un chirurg ortoped (fost politehnist şi cântăreţ în grupul Song)! Nu e o glumă! Iar deschiderea noului sezon de premiere, sâmbătă, 26 octombrie, sâmbăta de Sf. Dumitru, va fi cu un strălucit eseist, Horia-Roman Patapievici… fost fizician!… 

Eugenia Vodă revine din 26 octombrie cu un nou sezon din „Profesioniștii”
Foto: PR

De aici s-ar putea deduce că niciodată nu e prea târziu să-ţi schimbi drumul, totul e să-l găseşti pe cel bun!”, a transmis Eugenia Vodă. 

Cine e Horia Roman Patapievici 

Horia Roman Patapievici este scriitor, fizician, filosof și eseist român contemporan. Fizician de profesie, s-a impus pe scena culturală românească prin eseurile şi analizele sale riguroase, erudite, de anvergură intelectuală enciclopedică. 

Horia Roman Patapievici va fi primul invitat al Eugeniei Vodă

A fost preşedintele Institutului Cultural Român, a condus reţeaua institutelor naționale de cultură din Uniunea Europeană (EUNIC), iar în prezent este președintele Artmark. A realizat emisiunea TV „Înapoi la argument“ şi a condus revista „ID – Idei în Dialog“. A susţinut cursuri de istoria ştiinţei şi de istoria ideilor la Universitatea din Bucureşti.

De-a lungul timpului, Patapievici a publicat mai multe cărți: „Cerul văzut prin lentilă“, „Zbor în bătaia săgeţii“, „ Politice“, „Omul recent“, „ Ochii Beatricei“, „Discernământul modernităţii“, „De ce nu avem o piaţă a ideilor“, „Ultimul Culianu“, „O idee care ne suceşte minţile“ (în colaborare cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu), „Partea nevăzută decide totul“, „Două eseuri despre paradis şi o încheiere“, „Anii urii“.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri