Experții în curățenie au lansat un avertisment serios împotriva utilizării înălbitorului pe toaletă. Acesta trebuie evitat, dar nu numai în toaletă, ci și în general, în baie. Înălbitorul este extrem de popular pentru curățarea băilor datorită proprietăților sale de dezinfectare și de albire, însă puțini sunt conștienți de daunele grave pe care le poate provoca la toalete, robinete și lavoare. Înălbitorul poate provoca o serie de efecte negative, inclusiv decolorarea, reducerea strălucirii și coroziunea, și poate duce încet la deteriorarea suprafețelor, robinetelor și toaletelor.
Noile vase de toaletă sunt tratate cu un strat antibacterian, care se distruge de la înălbitor. În plus, vasele de toaletă curățate constant cu înălbitor, vor deveni, în timp galbene și mate. Asta, deoarece clorul le afectează și le corodează, distrugând luciul lăsând loc murdăriei să se înfiltreze.
Cum se curăță corect vasul de toaletă
Substanțele chimice dure vor decolora scaunele de toaletă, iar detergenții abrazivi vor zgâria suprafața, nu numai că vor provoca daune, dar vor crea o zonă de care se vor agăța bacteriile, arată specialiștii intervievați de Daily Mail. Este recomandat să folosiți în schimb o cârpă moale și apă caldă cu săpun sau un detergent de uz casnic ușor pentru a curăța.
Un alt lucru pe care trebuie să îl știți legat de folosirea înălbitorului e acela că acesta e toxic, iar vaporii pot provoca efecte negative precum probleme de respirație și dureri de cap. Un instalator a confirmat anterior că înălbitorul „are un impact asupra finisajului glazurat pe o perioadă lungă de timp”.„Recomandăm doar ca toaleta să fie curățată cu un produs de curățare nechimic care nu va deteriora glazura de pe porțelan, etc. apă cu săpun sau un produs de curățare fără chimicale. Același lucru este valabil și pentru rezervoarele din plastic”, a explicat instalatorul.
„Înălbitorul aproape că nu are nicio utilitate pentru curățarea băii”
Michelle Mannah, directorul companiei Master Bathrooms and Kitchens, specializată în renovarea băilor, a avertizat, de asemenea, pe larg împotriva pericolelor pe care le prezintă înălbitorul. „Aceste produse sunt extrem de toxice și pot deteriora multe dintre suprafețele din baia dumneavoastră, a spus ea. De fapt, există atât de multe elemente în baia noastră în care producătorii de articole pentru baie recomandă să nu se folosească înălbitor și amoniac, încât trebuie să ne întrebăm dacă mai au vreo utilitate în baie”.
Expertul a precizat că produsul nu ar trebui să fie folosit niciodată pe lavoare, băi, robinete, toalete, vase de toaletă, pereți de duș, blaturi de baie din piatră, gresie și chit.
Produsul poate decolora, îndepărta luciul, coroda și zgâria aparatele de baie. „Produsele chimice dure vor face ca scaunele de toaletă să se decoloreze, iar detergenții abrazivi vor zgâria suprafața, nu numai că vor provoca daune, dar vor crea o zonă în care bacteriile se vor putea agăța”, a mai spus aceasta. Și ea recomandă, în schimb, să folosiți o cârpă moale și apă caldă cu săpun sau un detergent de uz casnic ușor pentru a curăța aparatele.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook