Incredibil unde s-a ajuns. Bere fabricată cu apă din WC reciclată

Incredibil unde s-a ajuns. Bere fabricată cu apă din WC reciclată
Problemele ecologice și criza resurselor le dau idei interesante oamenilor de știință. După hârtia igienică reciclată, acum a apărut și berea care e fabricată folosind apă din toalete. Reciclată și ea.

Lansată în primăvara acestui an, NEWBrew este o bere blondă fabricată în Singapore folosind apă de canalizare reciclată. În aprilie, băutura alcoolică a fost pusă în vânzare pentru prima dată în supermarketuri, în cadrul unei colaborări între agenția națională de apă a țării, PUB, și fabrica locală de bere artizanală Brewerkz.

Băutura este fabricată din NEWater, o apă de canalizare special tratată, introdusă pentru prima dată în consumul public în anul 2003. Pentru a asigura puritatea și pentru  a elimina bacteriile, NEWater este realizată prin dezinfectarea apelor uzate cu lumină ultravioletă și o microfiltrare avansată.

„NEWater se potrivește perfect pentru fabricarea berii, deoarece are un gust neutru, a declarat pentru Bloomberg Mitch Gribov, berarul șef al Brewerkz. Profilul mineral al apei joacă un rol esențial în reacțiile chimice din timpul fabricării berii”.

Ce spun oamenii care au gustat berea cu apă din WC

Mai mulți băutori de bere care locuiesc în orașul-stat asiatic au încercat berea și au spus că le place gustul. „Serios, nu mi-am dat seama că este făcută din apă de toaletă”, a declarat Chew Wei Lian, în vârstă de 58 de ani. „Nu mă deranjează să o beau dacă ar fi în frigider. Adică, are același gust ca și berea, iar mie îmi place berea”, a adăugat acesta, conform Cheddar News.

„Dacă nu le spui oamenilor că este făcută din apă uzată, probabil că nu vor ști”, a spus Grace Chen, în vârstă de 52 de ani.

Alte țări și orașe vor să implementeze tehnologia

Conform NYPost.com, țări și orașe precum Israel, Los Angeles și Londra, care nu dispun de surse de apă dulce și care au fost afectate de penuria de apă, fie au încorporat această tehnologie de reciclare a apei de toaletă, fie se gândesc să facă acest lucru. Singapore, care nu dispune de surse de apă dulce, se bazează pe reciclarea apei de canalizare și pe planurile de desalinizare pentru a asigura necesarul de apă al populației sale.

Producătorul de bere din Singapore a declarat că berea „zboară” de pe rafturile supermarketurilor atât de repede încât ar putea fi epuizată până la sfârșitul lunii iulie. Acesta va evalua reacția consumatorilor înainte de a decide dacă va mai fabrica alte beri.

Sursa foto: Cheddar News / Facebook