Simona Ionescu / Redactor Șef

Evaluare Națională 2020. Un elev din Constanța cu temperatură

Evaluare Națională 2020. Un elev din Constanța cu temperatură
La prima probă a examenului de Evaluare naţională 2020, cea de Limba şi literatura română, un singur elev a fost depistat cu temperatură mai mare de 37,3. Din informațiile de la această oră, este singurul caz din țară. Trei elevi au fost eliminaţi.

La prima probă a examenului de Evaluare naţională 2020, cea de Limba şi literatura română, un singur elev a fost depistat cu temperatură mai mare de 37,3.

Evaluare Națională 2020. Un elev cu temperatură

Un elev din Constanța a fost depistat cu temperatură mai mare de 37,3. Ministerul Educației a precizat că elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită. El va susține examenele în sesiunea a doua a Evaluării Naționale, din 29 iunie.

172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în București, s-au înscris la Evaluarea națională.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați. Dintre aceştia, 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen: 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați.

Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială (29 iunie – 4 iulie).

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre