Simona Ionescu / Redactor Șef

 Excentrități occidentale. Cât costă podul din celebra carte Winnie-the-Pooh

 Excentrități occidentale. Cât costă podul din celebra carte Winnie-the-Pooh
Un pod vechi, care l-a inspirat pe A.A. Milne, autorul celebrei cărți pentru copii Winnie-the-Pooh, este  scos la vânzare.

Iată cât costă podul din Winnie-the-Pooh. Acest pod a fost descris în amănunt în cărțile lui Milne. El e scos la licitație, informează Reuters.

Posingford Bridge a fost construit în 1907 peste un râu din Ashdown Forest, în sudul Angliei. „Christopher Robin s-a jucat pe el în copilărie în anii 1920 împreună cu tatăl lui, autorul A.A. Milne, inventând jocul „Poohsticks”, care a oferit inspiraţia pentru cărţile ulterioare”, a indicat casa de licitaţii Summers Place.

Podul apare pentru prima dată în povestea The House at Pooh Corner. Aici autorul povestește cum Pooh scapă accidental un con de pin într-un râu de pe un pod. După ce îl vede apărând de cealaltă parte a podului, născoceşte regulile pentru „Poohsticks”.

E.H. Shepard este ilustratorul care a desenat podul pentru cărțile lui Milne. Acesta apare și în cărțile ulterioare, în care personajele Christopher Robin, Eeyore şi Tigger joacă „Poohsticks”.

Cât costă podul din Winnie-the-Pooh

Podul, care datorită cărților cu celebrul ursuleț galben a devenit o atracție turistică zonală, a fost restaurat şi reconstruit în 1979. Ulterior, acesta a fost demontat şi depozitat, deoarece se degradase prea tare. În anul 1999 el a fost înlocuit cu o structură nouă. Acum podul a fost recent restaurat şi reconstruit în totalitate şi este de vânzare la un preţ de licitaţie cuprins între 40.000 şi 60.000 de lire sterline.

Sursa foto: Summers Place Auctions Ltd/facebook.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre