Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Elementul care răstoarnă tot ce se știa până acum despre cazul morții DJ Lalla, înecată în mare

Exclusiv. Elementul care răstoarnă tot ce se știa până acum despre cazul morții DJ Lalla, înecată în mare
DJ Lalla a fost găsită moartă, la malul mării, în stațiunea Mamaia, în dimineața zilei de 28 septembrie. Inițial, anchetatorii și apropiații au crezut că fata și-a pus capăt zilelor - având câteva episoade de depresie în trecut - însă ultima ipoteză arată că a fost vorba despre un accident stupid.

Ultimele afirmații și acuzații apărute în spațiul public au determinat-o pe noua șefă a Poliției Județului Constanța (IPJ) să reacționeze în cursul zilei de azi. Polițiștii criminaliști, care investighează cazul morții Laurei Roșca – DJ Lalla, nu au furnizat niciun fel de informații oficiale până acum, deoarece ancheta este coordonată de un procuror.

Aproape toate informațiile apărute în presă fie s-au bazat pe investigația jurnaliștilor, fie au fost speculații sau opinii. Există încă multe întrebări fără răspuns din partea autorităților, mai ales că au apărut elemente noi.

Ipoteza cea mai validă în cazul morții lui DJ Lalla. „A murit într-un accident prostesc”

Azi, 3 octombrie, după 6 zile de la descoperirea trupului inert al DJ Lalla, cântăreață și om de radio în București, Mădălina Vlangăr, șefa IPJ Constanța, a oferit declarații în legătură cu acest caz.

”La data de 28 septembrie, în jurul orei 10.18 am primit un apel prin 112, cu privire la faptul că pe plajă, în dreptul restaurantului Diplomatic, a fost găsită un o persoană decedată. Personalul a intervenit în mai puțin de 5 minute. Au fost ridicate imagini video, au fost audiați martori, cauza decesului fiind înecul. Luăm in calcul fie un act suicidal, fie un accident. Nu se pune problema unei sancțiuni disciplinare. Venise la o cunoștință, un amic, venise în vizită. Familia cunoștea despre deplasarea Laurei. Un om a găsit abandonate lucrurile pe plajă, până la sosirea echipei”, a declarat șefa IPJ.

Aceeași opinie privind un nefericit accident o au și mulți dintre apropiații și cunoscuții Laurei. DJ Wanda a intervenit la un post de televiziune și a exprimat concluzia aceasta în numele prietenilor și amicilor Lallei, despre care niciunul nu crede că s-ar fi sinucis, chiar dacă în urmă cu ceva timp a avut niste probleme legate de depresie. Faptul că nu avea urme de violență pe corp, îi face să excludă varianta unei crime. „A murit într-un accident prostesc”, este opinia apropiaților.

Este posibil ca tânăra să fi intrat în marea agitată și, chiar dacă știa bine să înoate, curenții și valurile să o răpună. Mulți dintre cei care s-au înecat în această vară și anul trecut pe litoralul românesc știau să înoate, dar nu într-o mare agitată.

Declarațiile contradictorii ale tatălui și confirmarea Poliției

Trebuie să înțelegem și declarațiile pe care le-a dat tatăl presei în primele zile după descoperirea fiicei sale decedate, declarații pe care ulterior le-a schimbat. Se pune problema înmormântării, iar dacă ar fi existat un verdict sau suspiciuni temeinice, preotul ar fi făcut slujbă pentru un sinucigaș. Lucru ar fi fost greu de suportat de către familie.

La început tatăl, Nelu Roșca, a vorbit presei despre o stare depresivă a fiicei sale, o internare în spital, despre posibilitatea ca să fi consumat alcool. Înainte de înmormântarea de duminică, sărmanul om, divorțat de mama Laurei, a declarat altceva reporterilor. A spus că fiica lui nu era depresivă, ci bunica, că pe hârtia de la medicina legală scrie că nu a consumat alcool și droguri. Nu crede că Laura s-a sinucis, ci că, deși înota foarte bine, a furat-o apa și s-a înecat.

Declarația de azi a șefei IPJ Constanța aduce lămuriri și cu privire la autopsie. Confirmă ce am mai scris aici, că raportul toxicologic prin care se arată ce substanțe s-au găsit în sângele persoanei decedate apare în două-trei săptămâni.

„În certificatul de constatare a decesului a fost menţionată drept cauză asfixia mecanică prin înec, fără urme de violenţă. Au fost prelevate probe toxicologice şi histopatologice. La acest moment nu avem raportul cu rezultatul analizelor, iar din toate datele pe care le avem la acest moment, luăm în calcul fie un act suicidal, fie un accident. Când spun accident, spun auto-provocat, fără intervenţia altei persoane. Aş fi vrut să menţionez că de trei zile, inclusiv în ziua producerii evenimentului, salvamarii aveau arborat steagul roşu din cauza valurilor puternice”, a spus Mădălina Vlangăr, șefa IPJ Constanța.

„Vreau să văd răsăritul”, elementul care ar putea răsturna cazul

DJ Lalla (34 de ani) era o prezență îndrăgită în cluburi, dar și în mediul online, unde avea zeci de mii de urmăritori. Viața de lux pe care o etala prin poze pe Instagram, Facebook și TikTok o făcuse remarcată de foarte mulți în mediul online. Din păcate, ceea ce se vedea în imaginile postate de DJ Lalla erau doar iluzii. Tânăra era uneori doborâtă de stări depresive, pe care, de altfel, le-a și marcat pe rețelele sociale.

Se presupune că, din dorința de a se detașa de gândurile rele, Laura a decis să fugă la mare, alegând să stea la un bărbat pe care l-a cunoscut pe rețelele sociale. DJ Wanda a confirmat că-l știa și ea pe acel bărbat (n.r. Bogdan Munteanu) de pe TikTok și că pare un tip ok. Mai multe nu știa.

Primele informații apărute în ziua tragediei au fost legate de acest Bogdan. După ce s-a aflat identitatea victimei, au apărut și date despre prezența ei pe litoral. Potrivit unor apropiați, Laura Roșca (34 ani), alias DJ Lalla, realizatoarea de emisiuni la Radio 3Net Florian Pittiș, a venit la Constanța cu două zile înainte de tragedie. Aceasta era cazată într-un apartament din Mamaia, la un bărbat cunoscut recent pe TikTok. Acesta a primit vizita ei surpriză. Iar când a fost audiat de anchetatori, sursele au spus că a declarat că Laura i-a mărturisit că s-a certat cu iubitul său și vrea să stea la el.

În dimineața de joi, 28 septembrie 2023, Laura Roșca a plecat dimineața din apartament. La început a apărut informația că a plecat în jurul orei 7.00, după cum ar fi povestit Bogdan Munteanu polițiștilor. „Vreau să văd răsăritul“, i-ar fi spus ea amicului și a plecat pe plajă. De atunci,  susține bărbatul, nu a mai știut nimic de ea.

Povestea cu răsăritul văzut de pe plajă a fost confirmată de o sursă din apropierea familiei, care a spus că Laura ar fi făcut fotografii cu telefonul și i-ar fi trimis surorii sale din Anglia. Deci, ca să surprindă răsăritul, Lalla ar fi trebuit să fie pe plajă cu mult înainte de ora 7.00, când se tot face o legătură cu un bărbat care a fost surprins de camere în locul unde a fost găsit trupul tinerei.

Ultima imagine cu DJ Lalla în viață: ora 8.40

Elementul care ar putea răsturna cazul este legat tot de timp. Imaginile surprinse de o altă cameră video și apărute azi în spațiul public o arată pe DJ Lalla plecând din apartamentul lui Bogdan – ora 8.31 – şi îndreptându-se spre plajă. O altă filmare dintr-o parcare din zona cluburilor este făcută la ora 8.40 dimineaţa. Deci nici vorbă de răsărit, așa cum spusese inițial bărbatul! Și totuși, dacă anchetatorii găsesc în telefonul Laurei imagini cu răsăritul, trimise surorii ei, va fi o mare problemă. Intervalul de timp de până la ora 8.40 va trebui explicat. Unde a fost fata? La ora 8.45 nu era niciun salvamar pe plajă ca să o vadă că se dezbracă și face poze sau că intră în apă? Trupul tinerei a fost găsit de o turistă la 10:20, la aproape două ore de la momentul filmării, la circa 500 de metri distanță față de locul unde a intrat în mare pentru ultima dată.

Întrebări rămase încă fără răspuns

Bunurile Lallei au fost găsite de un bărbat, un om al străzii. A luat adidașii, telefonul și căștile, restul lucrurilor nu l-au interesat. Polițiștii l-au localizat după semnalul de la telefon, fiindcă sărmanul acela nu a știut să-l oprească. De altfel, tatăl Laurei a tot sunat pe numărul fiicei, nu a răspuns nimeni, dar era semn că bateria telefonului funcționa. Polițiștii l-au dus pe om pe plajă ca să indice locul unde a găsit lucrurile tinerei. Acesta i-a alertat pe oamenii legii, care au venit și le-au ridicat. Este vorba despre o pereche de încălțăminte sport, telefonul și căștile. Acestea pot fi văzute și pe filmare. Deși reporterii locali au aflată că Bogdan Munteanu a spus că Lalla a plecat din casă îmbrăcată și cu geanta ei, în filmarea de la 8.40 se vede că nu avea geantă cu ea.

Întrebări:

– Cine a identificat-o după tatuaje pe DJ Lalla?

-Cum au aflat polițiștii atât de repede că tânăra a stat în apartamentul lui Bogdan Munteanu? Când știrea a fost făcută publică, joi după orele prânzului, presa nu știa nici identitatea femeii înecate, nici alte amănunte.

– S-a găsit geanta tinerei cu actele de identitate și alte bunuri? Era în apartamentul bărbatului-gazdă?

-Au fost verificate și eventualele camere de vederi amplasate în dreptul locului unde omul străzii a găsit telefonul și hainele?

-Chiar nu există nicio imagine sau mărturie cu Lalla pe plajă? Era totuși lumină multă la ora 8.40-8.45.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre