Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Urmăriți LIVE conferința marelui actor John Malkovich care joacă, la Timișoara, în The Infernal Comedy

Exclusiv. Urmăriți LIVE conferința marelui actor John Malkovich care joacă, la Timișoara, în The Infernal Comedy
Actorul american John Malkovich este la Timișoara, zilele acestea, unde juca în spectacolul The Infernal Comedy, de Michael Sturminger, la Teatrul Național din Timișoara.

Dublu nominalizat la Oscar, la Globul de Aur și pentru premiile BAFTA, actorul vedetă a apărut în numeroase filme cu impact la nivel mondial. El are o carieră fulminantă în teatru, iar spectacolele în care ține capul de afiș se joacă, peste tot în lume, cu casa închisă.

A fost și cazul Timișoarei unde, prezentarea spectacolului The Infernal Comedy reprezintă un punct de vârf al evenimentelor din cadrul programului Capitalei Culturale Europene. Biletele puse în vânzare s-au epuizat, de fiecare dată, în mai puțin de 48 de ore, toate cele 680 de locuri disponibile ale Sălii Mari a Teatrului Național din Timișoara fiind ocupate.

Prin fascinanta și tulburătoarea poveste pe care o spune, prin delicatul  balans pe linia invizibilă dintre cei vii și cei morți, John Malkovich, secondat de celebra orchestră a Academiei din Viena și de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss, construiește cu fabuloasa lui prezență și cu uriașul său talent autobiografia fictivă a criminalului în serie Jack Unterweger, cel care, în anii ’90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia.

Condamnat pentru crimă, Unterweger a fost eliberat la presiunea mediilor intelectuale ale vremii pentru talentul lui literar, a ucis din nou și, imediat după ce a fost condamnat a doua oară, s-a sinucis. Cazul lui a stârnit emoții puternice și a fost exploatat ca exemplu privind eșecul măsurilor de reabilitare penitenciară. În rolul lui Jack Unterweger, John Malkovich – starul care nu mai are nevoie de nicio prezentare – construiește o autobiografie fictivă, în care „se strecoară” cele două soprane, muzica lor având ca temă dragostea și violența.

Conferință panel despre The Infernal Comedy

Spectacolul este prezentat grație implicării sponsorilor. E o premieră pentru țara noastră ca un spectacol de teatru ( și nu un concert care implică un număr mult mai mare de public) să fie suportat integral din fonduri private. Dată fiind cererea, Teatrul Național din Timișoara a reușit programarea și unei a treia reprezentații suplimentare. Azi, vineri, 21 iulie, starul de Hollywood John Malkovich  va apărea pe scena Naționalului timișorean de două ori, în reprezentații de la orele 16, respectiv 19.

Azi, de la ora 11:00, Rețete și vedete vă oferă posibilitatea de a urmări transmisia live  a întâlnirii – conferință panel despre spectacolul The Infernal Comedy, cu John Malkovich și Martin Haselböck, dirijorul Orchester Wiener Akademie. Moderează Ada Hausvater, director general al Teatrului Național Din Timișoara. Invitat: Irina Margareta Nistor, critic de film.

Sursa foto: Foto: Reinhard Winkler

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre