Simona Ionescu / Redactor Șef

Extensiile de gene pot fi extrem de periculoase, avertizează specialiștii. Cum afectează organismul

Extensiile de gene pot fi extrem de periculoase, avertizează specialiștii. Cum afectează organismul
Genele ultra lungi ar putea fi în vogă, dar specialiștii spun că pot fi foarte periculoase pentru sănătate. La ce să vă așteptați dacă folosiți extensii de gene.

Extensiile de gene sunt fibre individuale care sunt atașate la fiecare geană naturală, una câte una. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că pot fi extrem de periculoase.

Sunt fixate cu un lipici

Extensiile de gene pot fi realizate din diferite tipuri de materiale, inclusiv fibre naturale precum mătasea, părul de nurcă sau de cal sau fibre sintetice precum nailonul sau plasticul. Extensiile sunt fixate cu ajutorul lipiciului, care poate cauza probleme.

Majoritatea tehnicienilor vor face un test înainte de programare, de obicei pe încheietura mâinii sau în spatele urechii, pentru a verifica dacă există alergii la lipici.

Totuși, chiar dacă nu există nicio reacție alergică, substanțele chimice din lipici pot fi iritante pentru zona sensibilă a ochilor, iar greutatea lipiciului poate provoca iritarea genelor.

Lipiciul pentru gene nu ar trebui să intre niciodată în contact cu suprafața ochiului

Aplicarea corectă este extrem de importantă. Au fost raportate cazuri de persoane care și-au lipit pleoapele cu adeziv pentru gene. În mod îngrijorător, având în vedere că adezivul este aplicat atât de aproape de ochi, lipiciul pentru gene nu ar trebui să intre niciodată în contact cu suprafața ochiului.

Conform unui studiu, peste 60% dintre femei au raportat keratoconjunctivită, o afecțiune oculară care implică inflamarea corneei și a conjunctivei în același timp după ce au primit adeziv pentru gene în ochi. Același studiu a raportat că 40% dintre femei au avut o reacție alergică la lipici.

Lipici de unghii folosit ca lipici de unghii

Extensiile de gene sunt periculoase, spun specialiștii

Există cazuri în care lipiciul de unghii care este mult mai puternic și mai puternic, a fost vândut ca lipici de gene sau folosit în locul acestuia. Adezivii pentru gene pot reprezenta un alt pericol pentru sănătate.

Un studiu sa testat 37 de cleiuri de gene profesionale și de consum pentru formaldehidă, care este o substanță chimică recunoscută ca fiind cancerigenă.

Cercetarea a arătat că 75% din cele 20 de cleiuri profesionale testate eliberau formaldehidă, iar patru din cele 17 cleiuri de consum conțineau, de asemenea, această substanță chimică. Unele dintre cleiurile care conțineau formaldehidă nu o declarau în ingredientele lor.

Cea mai frecventă complicație este blefarita

Conservanții din clei pot provoca conjunctivită toxică și eroziune conjunctivală, atunci când stratul de celule de la suprafața corneei, numit epiteliu, se desprinde de stratul de dedesubt. Această afecțiune este dureroasă și poate afecta vederea.

Cu toate acestea, cea mai frecvent raportată complicație a extensiilor de gene este blefarita, inflamația sau iritarea pleoapelor. Marginile pleoapelor conțin foliculii din care cresc genele; în interiorul foliculilor se află două tipuri de glande care produc produse antimicrobiene pentru a preveni acumularea de bacterii în jurul ochilor.

Modificarea genelor naturale împiedică acest lucru și duce la acumularea de bacterii care cauzează blefarita. Modificările aduse genelor naturale pot provoca urticarie, deoarece lipiciul sau acumularea de bacterii pot bloca secrețiile foliculilor. Chiar și cea mai profesionistă îndepărtare a extensiilor de gene își poate pune amprenta asupra genelor naturale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre