Simona Ionescu / Redactor Șef

Fanii Serenei Williams, petiție împotriva Simonei Halep. Cer să i retragă titlul de la Wimbledon

Fanii Serenei Williams, petiție împotriva Simonei Halep. Cer să i retragă titlul de la Wimbledon
Simona Halep se află ia înr-o încurcătură maxim: iar a fost acuzată de o încălcare a încălcare a regulamentului antidoping. S-au creat două tabere: susținătorii Simonei pe de o parte și cei care îi cer retragerea titlurilor, pe de altă parte.

Fanii jucătoarei de tenis, Serena Williams au creat o petiție online, prin intermediul căreia stâng semnături împotriva Simonei Halep. Fanii Serenei solicită ca Simonei Halep să îi fie retras titlul de câștigătoare a turneului de la Wimbledon, unde a învins-o chiar pe Serena Williams. În iulie 2019, Simona Halep a învins-o categoric pe marea campioană Serena Williams, scor 6-2, 6-2.

Simona Halep are din nou probleme

Simona Halep (31 de ani, locul 30 WTA) a fost acuzată de o nouă încălcare a regulamentului antidoping, din cauza unor “nereguli în pașaportul biologic al sportivei”, a anunțat, ieri,  Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA). Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping. În urma noilor acuzații, sportiva din România riscă o suspendare mult mai mare.

Simona Halep este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open, în august 2022.

Luna trecută, Simona Halep a lansat un apel către Federația Internațională de Tenis pentru a-i fi ridicată suspendarea și pentru a fi judecată în regim de urgență.

Reacția Simonei Halep

După cea mai recentă acuzație de dopaj, Simona Halep a emis un comunicat în care acuză ITIA de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia, deşi ea nu s-a gândit vreodată să folosească o substanţă interzisă.

Fostul antrenor sare în ajutorul Simonei

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, care în ajutorul acesteia. “Toată lumea încearcă să afle adevărul. Simona spune că deţine adevărul, ceilalţi vor să demonstreze contrariul, dar finalul nu are loc. Este foarte greu de spus în condiţiile astea. De ce n-au ieşit până acum? Acest paşaport a fost analizat în urmă cu câteva luni şi a fost curat. De ce acum? Informaţiile şi realitatea o ştiu cei din acel sistem. Eu ştiu că avea săptămâna viitoare termenul”, a declarat Firicel Tomai pentru Fanatik.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre