Simona Ionescu / Redactor Șef

Fără inimă. Taximetrist român, prins cu „maimuța” la refugiații ucraineni

Fără inimă. Taximetrist român, prins cu „maimuța” la refugiații ucraineni
Deși în apropierea țării noastre e un conflict armat, care pune în pericol  viei umane, pentru unii întreaga desfășurare de forțe e doar o oportunitate de a face bani.  Un taximetrist a fost prins în timp ce încerca să jecmănească niște refugiați ucraineni.

Întreaga poveste a fost făcută publică de Poliția  Locală.  „Sprijinul pentru refugiaţii ucraineni nu este însoţit mereu de intenţii bune. Există, din păcate, printre noi, şi oameni fără scrupule, care nu ezită să profite de pe urma tragediei celor care fug din calea războiului. O astfel de situaţie s-a petrecut marţi dimineaţă, la Autogara Filaret, acolo unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către locaţii sigure.

Oportunitatea de a face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, a scris Poliţa Locală Bucureşti, pe Facebook.

Taximetristul a fost surprins de poliţiştii locali chiar în timp ce se pregătea să transporte refugiaţii ucraineni. Poliţiştii au observat că lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune. După ce  a fost controlat și identificat, taximetristul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei. În plus, autorizaţia taxi i-a fost reţinută.

Un al doilea taximetrist, amendat pentru refuz

Polițiștii locali au mai descoperit un taximetrist care crea probleme. Acesta a refuzat sa transporte la hotel o familie de ucraineni, menţionează sursa citată. ”În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, conducătorul taxiului a fost amendat cu 500 de lei, iar, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional”, se mai arată în postare.

Poliţiştii locali sunt prezenţi, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, în toate punctele în care sosesc refugiaţii din Ucraina, acordând sprijin lucrătorilor DGASMB şi asigurându-se că toate procedurile de preluare şi transport ale cetăţenilor ucraineni respectă standardele de siguranţă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre