Fenomen extraordinar în munții României. Un pilot de elicopter a filmat cele mai spectaculoase imagini

Brândușele de munte, vestitoarele primăverii, oferă o imagine de vis în munții României, din martie până în mai. Printre cei care au ales să vadă spectacolul naturii s-a numărat și un pilot de elicopter. Video-ul postat de acesta este spectaculos.
„Hai cu mine să vezi cum arată brândușele de pe munte din elicopter. Crede-mă, este un Rai pe pământ. O să-ți placă mult, vino! Brândușele poți să le vezi și dacă te duci în drumeție pe munte, mai sunt doar câteva zile și brândușele or să dispară. Acum ele sunt în plin sezon.
Doar câteva zile aveți la dispoziție să le vedeți așa că luați-vă echipamentul de munte și mergeți pe munte pentru că e superb. Vrem să facem un zbor pe munte să vedem din elicopter cum arată covorul de brândușe de pe platourile montane. Este ceva extraordinar, o să-ți placă maxim”, a spus pilotul de elicopter în video-ul său postat pe TikTok.
@pilot.mihai Branduse din elicopter 🚁 – ROMANIA 🇷🇴 . @ClepsaBradut . . La peste 2000 de metri (in zona golurilor alpine) zilele acestea muntii Romaniei sunt tixiti de branduse inflorite. . . #pilotmihai #helitransilvania #helitransylvania #fvpシ #fy #viral #5pasidebine #mihaipilot #pilotslife #foryou #elicopter #helipilot #foryoupage❤️❤️ #helipilotlife #zbor #romania🇷🇴 #muntiirodnei #muntiirodnei🇷🇴 #transilvania #muntiicarpati #muntiiromaniei #muntiiromaniei🇷🇴 #ec130 #airbush130 #airbush130t2
Minunatele flori se pot vedea în Munții Apuseni, în Parcul Natural Apuseni, zona Padiș devenind un „rai mov” primăvara, cu poieni acoperite de brândușe. De asemenea, specialiștii spun că Parcul Național Munții Rodnei găzduiește covoare impresionante de brândușe, care pot fi admirate în lunile aprilie și mai.
Peisaje de poveste creează brândușele alături de ghiocei și în Piatra Craiului, la Plaiul Foii. Recomandate pentru a admira aceste superbe flori sunt traseele către refugiul Diana sau cabana Curmătura. Cu doi ani în urmă, poiana de lângă stâna Scorota, pe Cheile Scorota, a fost acoperită de brândușe, oferind un peisaj incredibil.
O „plapumă” de brândușe se află și în județul Hunedoara, în Munții Șureanu și Straja. Covor de brândușe sunt și în pădurea din Șesul Orheiului, Bistrița-Năsăud, unde vă veți bucura și de alte specii rare, precum laleaua pestriță.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook