Simona Ionescu / Redactor Șef

Fenomene ciudate au apărut în ultimul timp. Tornade de foc în Grecia și Rusia

Fenomene ciudate au apărut în ultimul timp. Tornade de foc în Grecia și Rusia
Natura s-a răzvrătit în ultima perioadă. Fenomenele meteo ciudate par că nu se mai opresc, iar Europa a fost cea mai zguduită.

Incendii, tornade, ba chiar și zăpadă în plină vară. Natura nu se mai potolește. Ce se întâmplă oare cu omenirea.

Fenomene ciudate au apărut în ultimul timp. Tornade de foc în Grecia și Rusia

Printre cei mai afectați de nebunia naturii se numără grecii, care par să nu mai scape de incendii. Doar în ultimele zile au apărut zeci de focare, iar două dintre ele amenință grav Atena. Oamenii abia au apucat să se pună la adăpost, când acoperișurile caselor au fost luate pe sus de tornadă.

Chiar și mașinile de câteva tone au fost aruncate, iar oamenii au privit uimiți cum copacii au fost puși la pământ. Vârtejul, spun oamenii de știință, ar fi avut 100 de metri în diametru şi s-a rotit cu o viteză de peste 180 de kilometri pe oră. Nici austriecii nu au scăpat, aceștia având parte de ploi torențiale, grindină și vânt extrem de puternic.

Satul Vilia, în pericol

La 55 de kilometri de Atena, un fenomen meteo extrem a făcut ravagii în satul Vilia. Ca urmare a incendiilor de vegetație puternice, s-a format un adevărat vârtej de foc care pârjolește copacii și dealurile. Nenorocirea  a început la începutul săptămânii și nimeni nu știe ce s-ar putea face pentru a fi stopate. Potrivit premierului grec Kyriakos Mitsotakis, este vorba de o catastrofă de mediu fără precedent.

Focul a ajuns și în Franța

Franța suferă de asemenea din cauza focului, nu mai puțin de 5000 de hectare fiind făcute scrum peste noapte, iar mii de oameni evacuați. În cea mai căutată stațiune exclusivistă, Saint Tropez, 900 de pompieri s-au luptat cu flăcările. La polul opus se află locuitorii din Alpii italieni, unde chiar dacă e plină vară, a căzut prima zăpadă, la o altitudine de 3000 de metri.

 

Tornadă de foc și în Rusia

O tornadă de foc şi praf a fost filmată în sudul Rusiei, la graniţa cu Kazahstan. Clipul a fost filmat de un trecător care l-a urcat pe rețelele de socializare și a devenit viral. În Rusia, specialiștii spun că incendiile de vegetaţie au ars peste 17 milioane de hectare de pământ. Un nou record, care îl doboară pe cel stabilit în 2012. Vremea a luat-o razna și în România. După o perioadă de caniculă, nu mai puțin de 36 de județe au fost sub avertizări de cod portocaliu şi galben.

Sursă foto: antena1, capital

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre