Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiica lui Bruce Lee intervine în incidentul în care Alec Baldwin a omorât un om și a rănit un altul. Ce spune asistentul care i-a dat arma

Fiica lui Bruce Lee intervine în incidentul în care Alec Baldwin a omorât un om și a rănit un altul. Ce spune asistentul care i-a dat arma
În timp ce sora unei vedete ucise în timpul altor filmări, cere ca actorii să fie instruiți precis în manevrarea armelor de foc, asistentul de regie care i-a înmânat lui Alec Baldwin pistolul armat cu muniție adevărată a făcut primele declarații publice.

Au apărut noi detalii despre incidentul în care Alec Baldwin a omorât un om și a rănit un altul. La aproape două săptămâni după ce directorul de imagine al filmului Rust, Halyna Hutchins, şi-a pierdut viaţa, iar regizorul a fost rănit, ambii fiind împușcați din greșeală de protagonistul filmului, Alec Baldwin, cel care i-a pus arma în mână a decis să vorbească despre incident.

Primele declarații ale asistentului care l-a înarmat pe Baldwin

Într-o declaraţie pentru publicaţia New York Post, asistentul regizorului, Dave Halls (foto), a spus că este „şocat şi întristat” de moartea lui Hutchins.

„Halyna Hutchins nu a fost doar unul dintre cei mai talentaţi oameni cu care am lucrat, ci şi o prietenă. Sunt şocat şi întristat de moartea ei. Sper că această tragedie va mobiliza industria să-şi reevalueze valorile şi practicile pentru a garanta că nimeni nu va mai fi rănit vreodată în timpul unui proces creativ”, a comentat Halls.

Ce a recunoscut Halls în fața anchetatorilor

Potrivit documentelor depuse în instanţă, Halls i-a spus lui Baldwin că pistolul este „rece”, ceea ce în limbajul de platou însemna că acesta nu conținea muniție, nici măcar gloanțe oarbe. În alte declarații, cei din producție au relatat că oamenii se distrau trăgând după conserve cu armele folosite în film.

Halls a recunoscut în fața anchetatorilor de la departamentul şerifului din Santa Fe că nu a verificat temeinic arma înainte de a i-o întinde lui Baldwin.

Așa cum avea să se dovedească ulterior, în pistol erau 4 gloanțe false și unul adevărat. Nu se știe încă cine a încărcat pistolul.

Decizia lui Alec Baldwin, după tragicul incident

În timp ce repeta o scenă, Alec Baldwin a îndreptat arma spre directorul de imagine și a simulat tragerea. Glonțul a împușcat-o mortal. De asemenea, regizorul filmului Rust, un western cu buget redus, a fost rănit în timpul aceluiași incident.  În prezent, autorităţile din Santa Fe investighează incidentul, inclusiv modul în care muniţia reală a ajuns pe platoul de filmare. Oamenii legii nu exclud formularea unor acuzaţii penale în acest caz.


Actorul Alec Baldwin a declarat sâmbătă că va sprijini un demers privind limitarea folosirii armelor reale în filme şi producţii de televiziune. „Nu sunt un expert în acest domeniu. Aşa că orice decizie se va lua va fi cea mai bună cale de urmat pentru a proteja siguranţa oamenilor pe platourile de filmare. Sunt pe deplin de acord şi voi coopera în orice mod voi fi solicitat”, a declarat actorul unor reporteri.

Fiica lui Bruce Lee intervine

Pe de altă parte, Shannon Lee (foto), fiica celebrului actor Bruce Lee și sora actorului Brandon Lee, care a fost rănit mortal în timpul unor filmări, cere ca actorii care manevrează arme de foc pe platourile de filmare să fie instruiţi în prealabil din motive de siguranţă.

„Ei nu beneficiază de un curs de pregătire pentru a afla cum trebuie să manevreze armele (…). Cred că un curs de instruire în materie de siguranţă ar trebui să fie obligatoriu pentru ca actorii să poată să verifice armele ei înşişi, să ştie cum să le folosească într-o manieră adecvată şi să asigure siguranţa celorlalţi”, a declarat Shannon Lee, prezentă, luni, la Festivalul Internaţional al Cinematografiei din Asia (FICA), organizat în oraşul Los Angeles.

Fiica lui Bruce Lee s-a declarat „frustrată” de tragedia produsă în timpul filmărilor de la westernul Rust. Amintim că fratele ei, actorul Brandon Lee a decedat la 28 ani după ce a fost rănit de un glonţ în timpul filmărilor de la The Crow, în 1993.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre