Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiica vitregă a lui Macron rupe tăcerea despre cuplul prezidențial: “Mă îngrijorează nivelul societății”

Fiica vitregă a lui Macron rupe tăcerea despre cuplul prezidențial: “Mă îngrijorează nivelul societății”
Tiphaine Auzière, fiica lui Brigitte Macron, a rupt tăcerea în ceea ce privește relația dintre mama ei și președintele Franței. Femeia în vârstă de 40 de ani a vorbit pentru prima oară despre traumele prin care a trecut din cauza relației mamei sale cu Macron.

Președintele francez Emmanuel Macron și soția sa Brigitte Macron sunt căsătoriți din 2007. Macron și-a început aventura când era student al lui Brigitte, care era cu 25 de ani mai mare decât el. Auzière avea doar 10 ani când a descoperit că mama ei, profesoară, avea o relație cu un elev cu 25 de ani mai tânăr decât ea. Brigitte era căsătorită încă, astfel încât cei trei copii mici ai săi trebuiau să speculeze constant despre „relația interzisă” din Amiens, nordul Franței. 

Auzière s-a destănuit cum nu a mai făcut-o până acum, într-un interviu de excepție acordat revistei Paris Match, citată de DailyMail. Auzière a recunoscut inclusiv că este încă rănită de „relația interzisă” dintre o profesoară căsătorită și un elev adolescent.  „Am învățat multe despre natura umană”, a spus aceasta în interviul publicat joi.

Macron, coleg de școală cu copiii lui Brigitte

Fiica vitregă a lui Macron a dat cărțile pe față
Foto: Instagram

Tiphaine recunoaște că la momentul respectiv, oamenii încă aveau multe prejudecăți și totul se afla în micul oraș provincial unde locuiau: ”Știu că în aceste momente trebuie să ne concentrăm pe aspectele esențiale și să mergem înainte fără să ținem cont de critici. Atacurile, bârfele, judecățile. Nu era încă epoca rețelelor de socializare, dar eram într-un mic oraș provincial. Totul este cunoscut”, a continuat femeia. 

„În ciuda tuturor acestora, am rezistat. Am câștigat o minte deschisă, dorința de a merge înainte fără a asculta zgomotul ambiental și o toleranță mai mare”. Sora lui Auzière, Laurence, avea 17 ani la acea vreme și era colegă cu Emmanuel Macron, care are aceeași vârstă. Aceasta a spus că zvonurile despre o „relație interzisă” au fost devastatoare pentru toți copiii, inclusiv pentru fratele ei Sébastien, în vârstă de 19 ani. Toți erau elevi la La Providence, școala secundară catolică din Amiens, unde Brigitte era profesoară de teatru.

Tiphaine a tranșat zvonurile cum că mama ei s-ar fi născut bărbat 

Brigitte și președintele Franței au făcut față cu succes criticilor din jurul relației lor
Sursa foto: Instagram

În același material de excepție, Tiphaine s-a arătat extrem de deranjată și de zvonurile din mediul online care pretind că mama ei s-ar fi născut bărbat: “Îmi fac griji în legătură cu nivelul societății când aud ce circulă pe rețelele de socializare despre faptul că mama mea este un bărbat. Încrederea cu care se vorbește și credibilitatea acordată sunt șocante. Cum putem rezista dezinformării pe rețelele de socializare?”, a concluzionat fiica vitregă a lui Macron. 

Brigitte Macron a câștigat un proces de defăimare împotriva unui jurnalist independent care a răspândit zvonuri despre genul său, anul trecut. Auzière este de profesie avocat și trăiește acum în Calais, alături de soțul ei și cei doi copii. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre