Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul unui celebru ciclist a fost arestat. Este acuzat de o faptă gravă

Fiul unui celebru ciclist a fost arestat. Este acuzat de o faptă gravă
Fiul cel mare al ciclistului american Lance Armstrong este anchetat pentru o acuzație de viol.

Ieri, 8 aprilie 2021, revista „ People ”, care citează canalul de televiziune Texas KVUE ce a consultat documentele ajunse la instanță, o tânără de 19 ani îl acuză pe Luke Armstrong (21 de ani) că a violat-o în timpul unei petreceri care ar fi avut loc în iunie 2018. Presupusa victimă avea atunci 16 ani, în timp ce Luke Armstrong avea 18 ani.

Tânăra spune că l-a contactat telefonic pe Luke Armstrong pentru a veni să o ia, iar el a acceptat. La petrecere a consumat mult alcool și era în stare de ebrietate. Ea spune că nu-și amintește casa și adresa, dar își amintește că a fost instalată pe o canapea într-un loc pe care nu-l cunoștea. În declarația sa, presupusa victimă susține că s-a trezit ulterior pentru a-l găsi pe Luke Armstrong deasupra ei. Ea spune că starea ei de atunci nu i-a permis să consimtă la actul sexual sau chiar să-l împingă pe tânăr.

Fiul lui Lance Armstrong, arestat. Fata a reclamat agresiunea după 2 ani

Abia în noiembrie 2020, tânăra a depus o plângere la poliție, la doi ani și ceva de la presupusa agresiune. Conform presei de peste occean, polițiștii au audiat mai multe persoane și au coroborat povestea victimei cu celelalte mărturii. Inclusiv mama tinerei a spus că a observat schimbări de comportament la fata ei și coșmaruri frecvente.

În timpul unui apel telefonic, înregistrat, între victimă și Luke Armstrong în decembrie 2020, fiul celebrului ciclist a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu tânăra la casa tatălui său din Austin, Texas.

Arestat marți, 6 aprilie 2021, Luke Armstrong a fost eliberat pe cauțiune. Avocații săi au pledat în fața instanței pentru faptul că a fost o „relație consimțită” și au subliniat nevinovăția tânărului.

„O examinare completă a faptelor va confirma că ceea ce a fost pretins nu s-a întâmplat absolut deloc și că procedurile legale corecte și temeinice îl vor exonera pe Luke”. Ce s-a întâmplat acum trei ani în liceu nu a fost nici o crimă, nici un atac sexual. Atunci a fost o relație consensuală care a continuat între doi tineri adulți, cei doi în cele din urmă s-au despărțit. Aceste acuzații nu ar fi trebuit niciodată să facă obiectul unei plângeri, cu siguranță nu după trei ani. Din fericire, însă, sistemul de justiție din Texas funcționează și va stabili inocența lui Luke”, au susținut avocații.

Luke, probleme cu legea ca și tatăl lui

Născut în 1999, Luke este primul copil al lui Lance Armstrong și al fostei sale soții Kristin Richards, care avea și gemenii Isabelle și Grace (născute în 2001).

Ciclistul a divorțat de Kristin în 2003 și își împarte acum viața cu Anna Hensen, mama celor doi copii ai săi, Max (născut în 2009) și Olivia (născut în 2010). Acum are 47 de ani.

În 2013, Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat de-a lungul carierei sale, într-un interviu foarte urmărit cu vedeta televiziunii americane Oprah Winfrey. Cu un an înainte fusese depistat dopat.

„Am făcut ceea ce trebuia să facem pentru a câștiga cursa. Nu era leagl, dar nu aș schimba nimic din ceea ce s-a întamplat, fie că pierdeam o mulțime de bani, fie titlul de erou”, a spus Armstrong.

Copilul care susține că a murit în Al Doilea Război Mondial. Ceea ce a povestit este șocant!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre