Simona Ionescu / Redactor Șef

Flăcări și explozie pe un iaht cu turiști, în Egipt. 29 de persoane se aflau la bord pentru scufundări

Flăcări și explozie pe un iaht cu turiști, în Egipt. 29 de persoane se aflau la bord pentru scufundări
Trei turiști britanici sunt dați dispăruți după ce iahtul cu 29 de persoane la bord a fost cuprins de flăcări, în timpul călătoriei de scufundări în Marea Roșie, în apele egiptene.

Primele informații indică o „după defecțiune electrică”, care însă a făcut prăpăd. În timpul incendiului puternic, pe imaginile surprinse de martori se vede producerea unei explozii.

Trei turiști britanici sunt dați dispăruți

Se pare că trei turiști britanici sunt dați dispăruți după ce barca a luat foc în timpul acelei călătorii de scufundări.

Iahtul se numește Hurrican, iar pe el se aflau 29 de persoane atunci când au izbucnit flăcările.

Imaginile șocante au arătat că pupa navei a fost cuprins violent de flăcări, în timp ce fumul negru a izbucnit și el.

Serviciile de salvare au fost imediat alertate cu privire la incendiu, personalul de pe Hurrican cerând ajutor și spunând că focul a izbucnit în sala motoarelor din cauza unui circuit electric.

Până în prezent, 26 de pasageri au fost salvați, 12 dintre ei fiind britanici, iar ceilalți 14 se pare că sunt egipteni.

Trei turiști britanici sunt dați dispăruți până la această oră.

Imagini șocante au arătat pupa iahtului devastat de flăcări, în timp ce fumul negru a izbucnit

Oamenii salvați nu prezintă răni

Poliția egipteană a declarat că persoanele salvate nu au avut răni și au fost duse la mal în stare bună de sănătate.

Informațiile locale spun că nava a părăsit Port Ghalib din orașul Marsa Alam, din estul Egiptului, pe 6 iunie și trebuia să se întoarcă astăzi acolo.

S-a spus și că este unul dintre tururile Flotei Marine Tornado, care oferă „călătorii de lux la Marea Roșie” pentru un preț mai mic cu puțin de 1.500 de lire sterline pentru o persoană, timp de 5 zile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre