Simona Ionescu / Redactor Șef

Flash. Acesta este oficial cel mai locuibil oraș din lume

Flash. Acesta este oficial cel mai locuibil oraș din lume
Dacă ai putea trăi oriunde în lume, unde ar fi? Ai alege cel mai viabil oraș de pe planetă? The Economist Intelligence Uni tocmai a calculat indicelul global de viabilitate 2021 și a dat răspunsul.

Auckland, Noua Zeelandă. Acesta este oficial cel mai locuibil oraș din lume. Poate vă întrebați de ce? Ei bine, ca linie de bază, clasamentul ia în calcul o sumedenie de factori, scrie Vogue.com. Noua Zeelandă are un nivel scăzut de corupție și este o democrație funcțională cu un prim-ministru popular, Jacinda Ardern. Drumurile, apa, electricitatea, transportul public și, sincer, tot ceea ce aveți nevoie pentru confortul de bază este doar bun.

Apoi, este climatul temperat. Orașul este amplasat printre dealuri vulcanice și înconjurat de două porturi diferite, ceea ce duce la o medie medie de 23 grade Celsius în ianuarie până la 15 grade în august. (Pe măsură ce orașele din întreaga lume se confruntă cu criza climatică, această vreme blândă va crește, de asemenea, ca importanță.) Există, de asemenea, numeroase parcuri publice și spații verzi.

Cum e viața în cel mai locuibil oraș din lume

Și cultura prin joacă un rol important. Există multe lucruri pentru a stimula locuitorii din oraș, fie că este vorba de o excursie la Auckland Art Gallery Toi o Tāmaki, a cărei colecție include lucrări de la artiști europeni, de la vechii maeștri și până la artiști din Oceania; participarea la un meci la stadionul de rugby Eden Park; sau explorarea pieței fermierilor din Matakana.

În plus, Auckland este cunoscut pentru scena sa culinară, care se concentrează pe carne de miel, fructe de mare. Să nu uităm și vinurile Sauvignon Blanc, care sunt considerate unele dintre cele mai bune din lume, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre