Burger-ul este un preparat foarte popular în întreaga lume. Sigur, diferă compoziția, în funcție de gusturile consumatorilor. Unii cer mai mult cașcaval, alții vor roșii și salată, mai multă maioneză și sosuri și așa mai departe.
O istorie a burgerului ne arată că și în Roma antică se cunsuma un fel de mâncare din carne tocată. Mai conținea nuci de pin, piper și arome de vin. Și tătarii, în secolul XIII, mâncau ce ce astăzi numim Biftec tartar. Cinci secole mai târziu, englezii erau încântați de cârnații „Hamburg”, din carne de vită tocată, piper, cuișoare, nucșoară, usturoi, oțet, sare, vin roșu și rom. Era servit pe pâine prăjită.
Au existat mai multe feluri de a prepara buger-ul, dar oficial, în 1900, Biblioteca Congresului Statelor Unite îl recunoaște pe Louis Lassen pentru crearea primului hamburger. El servea un pateu de vită între două felii de pâine prăjită. Desigur, au fost mai mulți care au pretins că ei au inventat savurosul burger. Unii au topit brânză, alții au folosit chiflele. Sursa: foodandwine.com
Flash. Ce este buzuki și cum a ajutat niște artiști să devină celebri
Flash. Știți de când locuiesc oamenii în case? Aflați și din ce le-au făcut
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook