Simona Ionescu / Redactor Șef

Flash. Primul cântec înregistrat în spaţiu

Flash. Primul cântec înregistrat în spaţiu
Când se afla singurel în Cosmos, în 2013, astronautul canadian Chris Hadfield a cântat primul cântec înregistrat în spațiu.

Astronautul a înregistrat cântecul „Jewel in the Night”. El se afla la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) și a cântat în duet cu Ed Robertson, solistul trupei Barenaked Ladies. Cei doi au interpretat în duet piesa ‘I.S.S (Is Somebody Singing?, Mai cântă cineva?).

Chris Hadfield este primul canadian care a ajuns în spațiu. Aflat într-o misiune de 147 de zile, Hadfield a distribuit înregistrarea Soundcloud pe rețele de socializare unde erau urmărit de internauți.

”I.S.S (Is Somebody Singing?) este primul cântec compus şi înregistrat în spaţiu. Ed Robertson a cântat într-un studio de înregistrări de pe Pământ, în timp ce partea astronautului canadian a fost transmisă prin satelit. Cele două melodii înregistrate au fost apoi mixate. Iată ce a ieșit!


 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre