Simona Ionescu / Redactor Șef

Flash. Vienezii amendează cu mult umor

Flash. Vienezii amendează cu mult umor
Pe cât sunt de neatenți cu păstrarea curățeniei în România, pe atât de atenți sunt românii când părăsesc țara. Mulți au fost surprinși să afle cu cât umor pot fi anunțate amenzile.

Vienezii amendează cu mult umor când vine vorba de atenționarea populației cu privire la păstrarea curățeniei. Are legătură cu  străzile și spațiile verzi. O campanie simpatică are legătură cu resturile fiziologice pe care le pot lăsa în urma lor animalele. Mai exact, îi vizează pe stăpânii acestora, care nu curăță după ele.

Vienezii amendează cu mult umor

Parcurile și spațiile verzi din Viena sunt marcate cu mici panouri de afișaj, atenționări puse în pământ, ca semnale de atras atenția pentru posesorii de câini. E un joc de cuvinte pe acestea. Ceva de genul: „Lași în urma ta / ai cârnați? Amenda e 50 de euro”. Cu 50 de euro e sancționat orice stăpân de animale de companie care iese la plimbare cu animalul și nu curăță după el.

Pe de altă parte, trebuie amintit că vienezii sunt cât se poate de grijulii cu animalele de companie. Autoritățile au montat, de ani buni, pe lângă toate fântânile din spațiile publice, și vase din care animalele de companie – câini și pisici mai ales – pot bea apă. Acestea sunt foarte utile mai ales pe durata verii. Când, deseori vienezii își fac plimbările sau ies la cumpărături însoțiți de animale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre