Justițiarul Fleximan, un Robin Hood al zilelor noastre, a revendicat deja cel puțin 15 atacuri reușite, iar un grup operativ special al poliției și patru parchete diferite investighează în prezent atacurile.
Și-a luat porecla de la unealta pe care o folosește pentru a distruge radarele
Justițiarul anonim a început să lase distrugeri în urmă cu câteva luni în nord-estul țării, pe măsură ce tot mai multe radare au fost scoase din funcțiune. Fotografii ale acțiunilor sale s-au răspândit apoi pe rețelele de socializare, împreună cu porecla luată de la cuvântul italian pentru polizor unghiular. E vorba de „flessibile”, unealta pe care a folosit-o în principal pentru a distruge camerele. Campania poate reflecta furia populară față de proliferarea radarelor de viteză, dar numărul deceselor rutiere în Italia este mai mare decât în multe alte țări europene.
Cine poate fi Fleximan?
Ceea ce nu este clar este dacă Fleximan este un singur om, doi, sau poate că a devenit un număr de vandali imitatori. Poliția din regiunea nord-vestică Piemont spune că a pus sub acuzare un suspect în vârstă de 50 de ani, dar majoritatea atacurilor au avut loc în zona Veneto din nord-estul țării. La locul unuia dintre cele mai recente atacuri ale sale, justițiarul anonim a lăsat un mesaj scris de mână: „Vine Fleximan”.
Un artist stradal i-a dedicat ultima sa lucrare
Metodele vandalului sunt consecvente, iar acesta este din ce în ce mai apreciat pe rețelele de socializare, unde Fleximan este considerat un fel de Robin Hood modern. Atât de mult le place oamenilor, încât un artist stradal din Padova, pe nume Evyrein, i-a dedicat ultima sa lucrare lui Fleximan. Graffiti-ul său înfățișează personajul lui Uma Thurman din „Kill Bill”, ținând o sabie într-o mână și o cameră de supraveghere a vitezei în cealaltă.
Italienii mor pe capete din cauza accidentelor
Amenzile aplicate șoferilor au crescut dramatic în ultimii ani, Florența primind 23,2 milioane de euro (25 de milioane de dolari) în 2022, potrivit grupului italian de consumatori Codacons, urmată de Milano, Genova și Roma. Dar Italia are un palmares mai puțin impresionant în ceea ce privește siguranța rutieră. Potrivit Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor, în Italia numărul de decese sunt aproape de două ori mai multe decât numărul de vieți pierdute în Marea Britanie și Spania.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook