Simona Ionescu / Redactor Șef

Fostul polițist Cristian Cioacă tocmai a aflat vestea

Fostul polițist Cristian Cioacă tocmai a aflat vestea
Celebrul caz „Elodia” pare să fi ajuns într-un punct de final. a fost luată o decizie în legătură cu bărbatul acuzat de uciderea avocatei.

Fostul polițist Cristian Cioacă tocmai a aflat vestea: Tribunalul Argeş a admis, marţi, liberarea condiţionată. Mai mult, decizia instanței este una definitivă. A scăpat cu 5 ani mai devreme decât condamnarea totală. Elodia tot n-a fost găsită, nici vie, nici moartă.

Amintim că în data de 19 iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi. El a fost judecat în dosarul în care era acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Sentința a rămas definitivă după ce, iniţial, instanţa de fond, îl condamnase la 22 de ani de închisoare.

Condamnare, la șapte ani de la comiterea faptei

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul conjugal, poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.

În același document, anchetatorii susțin că, ulterior datei de 2 septembrie 2007, Cristian Cioacă a desfăşurat o „operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale decedate, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei, referitoare la relaţia extraconjugală a victimei şi vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai”.

Opinia procurorilor a fost că scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie favorabil polițistului, care încerca să convingă lumea că soția sa ar fi fugit de acasă cu iubitul. Abia în data 5 septembrie 2007 Cristian Cioacă a anunţat oficial dispariţia soţiei sale.

Cristian Cioacă tocmai a aflat vestea

Tribunalul Argeş a admis liberarea condiţionată a fostului polițist Cristian Cioacă. „Admite contestaţia formulată (…) împotriva sentinţei penale nr. 1337/19.07.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând (…):

Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze”, se arată în soluţia pronunţată de Tribunalul Argeş.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre