Simona Ionescu / Redactor Șef

Fostul senator Marius Marinescu: ”Niște hoți au încercat să îmi spargă casa”

Fostul senator Marius Marinescu: ”Niște hoți au încercat să îmi spargă casa”
Fostul senator Marius Marinescu a fost invitat la o televiziune, până noaptea târziu. Când a ajuns acasă a găsit poarta deschisă, cu închizătoarea forțată. Norocul a fost alarma de securitate care bloca ușile casei.

O tentativă de jaf la casa fostului senatorul Marius Marinescu. A chemat Poliția și aceștia i-au spus că este pasibil de amendă dacă câinii încep să latre. E o nouă decizie a Consiliului Local Sector 1. Se știe că fostul parlamentar este mare iubitor de animale, dar în curte păzește un patruped bătrân care nu a putut speria hoții.

Fostul senator Marius Marinescu: ”Niște hoți au încercat să îmi spargă casa”

Fostul senator Marius Marinescu nu era acasă când au venit hoții. Infractorii nu s-au speriat când au văzut un câine în curte. Au spart încuietoarea porții și au vrut să intre în casă.

”Săptămâna trecută, pe data de 29 noiembrie, am fost la televiziune, la Realitatea Plus, de la ora 23 până la ora 1 dimineața. Când am venit acasă am găsit poarta de la imobil deschisă. M-am uitat mai atent. Închizătoarea era dată peste cap, ruptă. Am chemat poliția și am făcut demersurile necesare.

Niște hoți au încercat să îmi spargă casa. Nu au reușit fiindcă am alarmă montată în tot imobilul, dar au reușit să pătrundă în curte. A doua zi am sunat la poliția comunitară să întreb, dacă pot să mai aduc încă un câine în afară de cel pe care îl am pentru pază. Câinele nostru este deja bătrân și nu mai are reflexe bune.

Cei de la Poliția Locală mi-au spus că pot aduce, dar dacă latră câinele și sesizează vecinii sau se autosesizează Poliția, mă pot amenda în fiecare zi până renunț la câine”, ne-a declarat senatorul Marius Marinescu.

Cât este amenda pentru câinele care latră

Marius Marinescu a aflat cu această ocazie că orice iubitor de animale poate primi amendă dacă acesta îi deranjează pe vecini.

”Dețin o informație foarte utilă pentru iubitorii de animale din Sectorul 1. Există o hotărâre de Consiliu, care prevede sancțiuni între 300 și 500 de lei, pentru persoanele care dețin animale de companie. În caz că latră câinele, miaună pisica sau cântă papagalul. Cine aplică aceste amenzi? Poliția locală! Hotărârea a fost emisă încă din 2008.”, a spus Marius Marinescu, citat de dcnews.ro.

Marius Marinescu face un apel către primarul sectorului 1, Clotilde Armand, consilierii locali ai Sectorului 1 și Prefectul Capitalei pentru a elimina acest articol abuziv. Dacă nu se iau măsuri „Federația de Protecție a Animalelor și a Mediului”, al cărui președinte fondator Marius Marinescu este, va ataca în contencios administrativ această hotărâre.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre