După moartea Reginei, așa cum cere tradiția, noul rege a pornit în turneu prin țară. Pe fratele lui l-a lăsat să vină în România, cu treabă, în locul său. Ca reprezentant al Familiei Regale.
Monarhia Britanică a anunțat pe rețelele sociale că Contele de Wessex a sosit în România pentru al 14-lea Forum Internațional al Premiului Internațional al Ducelui de Edinburgh.
Cine este Earl de Wessex
Prințul Earl, Conte de Wessex este al patrulea copil al reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Filip, Duce de Edinburgh. Acesta este cel mai tânăr dintre frați, având 58 de ani.
În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Premiului Internațional al Ducelui de Edinburgh, Contele de Wessex a sosit în România, la Cluj Napoca, pentru un eveniment care are loc o dată la trei ani. „Având loc în regiunea Cluj Napoca din România, conferința reunește lideri internaționali pentru a discuta și a planifica viitoarea creștere a Premiului la nivel mondial. Forumul va începe în mod oficial pe 11 octombrie, unde Contele va ține un discurs în cadrul ceremoniei oficiale de bun venit.
Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, Alteța Sa Regală se va întâlni cu tineri deținători ai Premiului de Aur din întreaga Europă și va asculta direct despre impactul pozitiv pe care Premiul l-a avut asupra vieții lor”, transmite, familia regală britanică într-o postare pe site-ul oficial.
Tineri din 7 țări vor fi premiați
Tema evenimentului din acest an este „sprijinirea potențialului infinit al tinerilor” și va analiza provocările și oportunitățile cu care se confruntă tinerii din ziua de azi, precum și modul în care Premiul poate contribui la asigurarea faptului că aceștia sunt pe deplin pregătiți pentru a face față lumii.
La sfârșitul săptămânii, Contele va participa la ceremonia internațională de decernare a premiului Gold Award la Universitatea Babeș-Bolyai, unde 70 de tineri din șapte țări din Europa își vor primi premiile.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook