Simona Ionescu / Redactor Șef

Frigănele vegane cu ceapă verde și porumb, gustarea crocantă perfectă pentru post. Sunt gata în 30 de minute

Frigănele vegane cu ceapă verde și porumb, gustarea crocantă perfectă pentru post. Sunt gata în 30 de minute
O bogăție de porumb, ardei gras și ceapă verde! Frigănelele vegane sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă păstra silueta. Perfecte pentru Postul Adormirii Maicii Domnului.

Pe de altă parte, dacă vreți să dați jos câteva kilograme, tot frigănelele vegane sunt ceea ce vă trebuie. Iar în postul Adormirii Maicii Domnului sunt o binecuvântare.

Aveți poftă de un preparat culinar deosebit, de post, dar care să aibă un gust perfect? Încercați rețeta frigănelelor vegane care satisfac toate gusturile. Sunt crocante, ușor de pregătit, perfecte pentru familia și invitați. În plus, le puteți prăji în foarte puțin ulei sau le puteți introduce la cuptor.  Se pot consuma ca aperitiv, la micul dejun sau alături de alte preparate delicioase.

Ingredientele necesare

Pentru prepararea frigănelelor de post cu ceapă și porumb aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ cană cu făină, ¼  cană cu mălai grișat, ½ linguriță cu praf de copt, 1 linguriță cu usturoi granulat, ¾ linguriță cu sare, piper negru proaspăt măcinat.

Frigănele vegane cu porumb. Sursă foto: adnana.hinglish.news

Vă mai sunt necesare ½ cană + 1 lingură cu lapte de soia sau alt lapte vegetal, 1 cană cu porumb congelat, ½ cană cu ardei gras tocat, verde sau roșu, 2 cepe verzi, tocate foarte mărunt, pătrunjel, ulei.

Mod de preparare

Luați un bol și puneți făina, mălaiul, usturoiul, praful de copt, sarea și piperul  și amestecați bine cu un tel. Adăugați apoi laptele de soia și amestecați iarăși. La final, amestecul trebuie să fie gros, dar nu uscat. Dacă vi se pare astfel, adăugați puțin lapte. Adăugați și porumbul, ardeiul gras, ceapa și pătrunjelul și amestecați din nou.

Se încinge o tigaie la foc mediu, se unge cu puțin ulei, se formează frigănelele și se pun în tigaie. Pentru a fi uniforme, presați puțin cu lingura. Lăsați patru minute pe o part, apoi întoarceți pe cealaltă parte. Frigănelele se pun pe o farfurie în care ați așezat un șervețel. Este o rețetă extrem de simplă și fantastic de bună.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre