Simona Ionescu / Redactor Șef

Furie în SUA. Asta este pedeapsa NATO pentru Vladimir Putin. „Veți vedea!”

Furie în SUA. Asta este pedeapsa NATO pentru Vladimir Putin. „Veți vedea!”
În dimineața zilei de joi, Vladimir Putin a pornit un atac asupra Ucrainei. 57de morți și alte zeci de răniți, a arătat bilanțul sângeros. Zeci de mii de oameni încearcă să fugă din Ucraina.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit care sunt măsurile pe care le va lua împotriva președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Război. Atacul asupra Ucrainei s-a soldat cu zeci de morți și alte zeci de răniți.

Biden a susținut că Rusia va suferi pentru decizia liderului de la Kremlin și că, alături de aliații NATO, se vor instaura măsuri dure.

Jurnaliștii, furioși: „De ce nu azi?!”

„Putin vrea să reinstaleze Uniunea Sovietică. Nu știu dacă va ataca și cu arme nucleare. Tot ce știu e ce a făcut până acum. Va vedea în timp efectele sancțiunilor noastre”, a spus Joe Biden în fața jurnaliștilor. „De ce nu-l sancționați azi?”, au replicat mai mulți reprezentanți media în cadrul conferinței, însă președintele SUA a refuzat să răspundă.

Putin a declanșat un război cu Ucraina în urmă joi dimineața.

Când această întrebare a început să fie adresată, în mod repetat, de mai mulți jurnaliști, Joe Biden a decis să se retragă.

Nu spune dacă antamează China în conflictul cu Rusia

Înainte de asta, Biden a ținut un discurs în care a spus că SUA și NATO, împreună, reprezintă 2 treimi din întreaga lume. Toți aliații NATO îi sunt alături în aplicarea măsurilor „devastatoare”, susține Biden, iar acestea sunt blocarea băncilor rusești pe teritoriul Americii. Președintele spune că tranzacțiile Rusiei în monede precum euro și lire sterline vor fi blocate de asemenea.

„Legătura SUA cu Rusia e ruptă total. Nu poate fi vorba de un nou Război Rece. Nu comentez acum dacă urgentez China să țină în frâu Rusia”, a mai spus Biden.

Concluzia acestei conferințe de presă a fost că Biden a decis să blocheze exporturile Rusiei către SUA, să taie sprijinul și colaborările cu mai multe bănci naționale și îi încurajează și pe membri NATO să facă la fel. Promisiunea lui Biden este că aceste  măsuri vor slăbi drastic poporul condus de Vladimir Putin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre